ΓΔ: 817.03 1.80% Τζίρος: 76.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pfizer, koronoios, embolio
Φώτο: Shutterstock

Νέα δεδομένα για το εμβόλιο της Pfizer, δεν χρειάζεται ψύξη στους -70°C

Οι BioNTech και Pfizer κατέθεσαν στην αμερικανική ρυθμιστική αρχή FDA δεδομένα που «καταδεικνύουν τη σταθερότητα του εμβολίου», όταν αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες μεταξύ -25 και -15 βαθμών κελσίου.

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 των BioNTech και Pfizer μπορεί να συντηρηθεί για δύο εβδομάδες σε υψηλότερες θερμοκρασίες, από εκείνες που προβλέπονται τώρα, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσίευσαν σήμερα τα δύο εργαστήρια, γεγονός που θα μπορούσε να διευκολύνει τη διανομή του.

Οι δύο εταιρείες κατέθεσαν στην αμερικανική ρυθμιστική αρχή FDA δεδομένα που «καταδεικνύουν τη σταθερότητα του εμβολίου», όταν αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες μεταξύ -25 και -15 βαθμών κελσίου, ήτοι η θερμοκρασία των συνήθων ιατρικών καταψυκτών.

Για το εμβόλιο αυτό, το ένα εκ των τριών που χρησιμοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η μεταφορά και αποθήκευσή του προϋποθέτουν αυτή τη στιγμή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μεταξύ -80 και -60 βαθμούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη για χρήση ειδικών κοντέινερ, κάτι που αποτελεί το βασικό υλικοτεχνικό εμπόδιο στη διανομή του προϊόντος.

Οι νέοι κανόνες αποθήκευσης «θα μπορούσαν να διευκολύνουν τη διαχείριση του εμβολίου μας στα φαρμακεία και να επιτρέψουν μια μεγαλύτερη ευελιξία στο κέντρα εμβολιασμών», σχολίασε ο Ουγούρ Σαχίν, επικεφαλής και συνιδρυτής της BioNTech.

Αν και η μακροπρόθεσμη συντήρηση (έως έξι μήνες) θα συνεχίσει να απαιτεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι BioNTech και Pfizer ζητούν από την FDA να επιτρέψει την αποθήκευση για δύο εβδομάδες μεταξύ -15 και -20 βαθμών κελσίου.

Οι BioNTech και Pfizer εργάζονται επίσης σε «νέες φόρμουλες που θα μπορούσαν να καταστήσουν το εμβόλιό μας ακόμα πιο εύκολο στη μεταφορά και χρήση του», συμπλήρωσε ο Σαχίν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Ουγγαρία, η πρώτη χώρα της ΕΕ, που λαμβάνει εμβόλιο από την Κίνα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά 5 εκατ. δόσεων του εμβολίων της Sinopharm και οι πρώτες 550.000 δόσεις έφθασαν στη Βουδαπέστη την περασμένη εβδομάδα.
embolio, embolia, koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκός συναγερμός για απάτη με τα εμβόλια κορονοϊού στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προσέχουν σε τυχόν προσφορές για μαζική αγορά εμβολίων κατά του κορονοϊού και προσθέτει νέα εργαλεία για τον εντοπισμό των επιτήδειων.