ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Κορονοϊός: H νοτιοαφρικανική μετάλλαξη εντοπίστηκε και στην Πολωνία

Η Πολωνία χαλάρωσε μερικούς περιορισμούς,, αλλά οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι αυτά μέτρα ενδέχεται να χρειαστεί να ανατραπούν.

Το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού εντοπίστηκε στην Πολωνία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιντζιέλσκι και προειδοποίησε ότι η χώρα εισέρχεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας.

«Εκτός από τη βρετανική παραλλαγή, εμφανίστηκε και η νοτιοαφρικανική παραλλαγή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Η βρετανική παραλλαγή εκτιμάται ότι αποτελεί περίπου το 10% των κρουσμάτων κορονοϊού στην Πολωνία, και η ανακάλυψη μιας άλλης εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης στη χώρα αυξάνει τις ανησυχίες των αρχών που αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κύμα μολύνσεων.

«Το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι στην Πολωνία», δήλωσε ο Άνταμ Νιντζιέλσκι. «Δεν ετίθετο θέμα αν θα εμφανιζόταν ή όχι, αλλά σε ποιο μέγεθος θα φτάσει στο εγγύς μέλλον».

«Κυριολεκτικά μόλις πριν από λίγο έλαβα πληροφορίες ότι εκτός από τη βρετανική παραλλαγή, η νοτιοαφρικανική παραλλαγή έχει εμφανιστεί» στη χώρα, δήλωσε.

Η Πολωνία χαλάρωσε μερικούς περιορισμούς, ανοίγοντας πρόσφατα πίστες σκι, κινηματογράφους, ξενοδοχεία και θέατρα με χωρητικότητα έως και 50%, αλλά οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι αυτά τα μέτρα ενδέχεται να χρειαστεί να ανατραπούν ανάλογα με την κατάσταση της πανδημίας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι υπάρχει μια τάση αύξησης 20% από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Σήμερα η Πολωνία κατέγραψε 8.777 νέα κρούσματα κορονοϊού και 241 θανάτους. Συνολικά, έχει καταγράψει 1.623,218 κρούσματα κορονοϊού και 41.823 θανάτους στο έδαφός της.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ενθαρρυντικές δοκιμές νέου φαρμάκου για την Covid -19 στις ΗΠΑ

Το φάρμακο μείωσε σημαντικά το ιικό φορτίο σε ασθενείς έπειτα από πέντε ημέρες θεραπευτικής αγωγής, ανακοίνωσε η εταιρία το Σάββατο κατά τη διάρκεια συνάντησης με ειδικούς στις μολυσματικές ασθένειες.
ΔΙΕΘΝΗ

Από οίκους ευγηρίας σχεδόν τα μισά θύματα της πανδημίας στη Γερμανία

Το ποσοστό παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις από κρατίδιο σε κρατίδιο: στο Αμβούργο το 60% των θυμάτων του κορονοϊού ζούσαν σε οίκους ευγηρίας, το 54% στην Βαυαρία, αλλά το 25% στην Σαξονία και το 29% στην Σαξονία-Άνχαλτ.
paxysarkia-varos-ygeia
ΔΙΕΘΝΗ

Δεκαπλάσια η θνησιμότητα από Covid-19 σε χώρες με πολλούς παχύσαρκους

Νέα έρευνα αναδεικνύει το γεγονός ότι η παχυσαρκία αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για βαριά Covid-19 και θάνατο και εκτιμά ότι εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι θα είχαν αποφευχθεί εάν η παχυσαρκία είχε καταπολεμηθεί πιο αποφασιστικά.