ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Gentiloni, Komision, Europaiki Epitropi
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τζεντιλόνι: Πιθανή η παράταση «παγώματος» για το Σύμφωνα Σταθερότητας

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα οικονομίας θα ξεκινήσουν και οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξει αναθεώρηση των όρων του Συμφώνου.

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα αποφασίσουν τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά πόσο θα υπάρξει παράταση της αναστολής ισχύος των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, όπως ανέφερε ο Πάολο Τζεντιλόνι, Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα. 

«Τις επόμενες εβδομάδες θα αποφασίσουμε εάν θα υπάρξει διατήρηση ή άρση του «παγώματος» των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ενώ εντός των επόμενων μηνών θα ξεκινήσει η εξέταση της πιθανής αναδιάρθρωσή τους», τόνισε ο ο κ. Τζεντιλόνι σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa».

Αναφερόμενος στη νέα ιταλική κυβέρνηση υπό τον Μάρτιο Ντράγκι υποστήριξε ότι είναι ικανή να επαναφέρει την εμπιστοσύνη ρπος την ιταλική οικονομία και να βοηθήσει τη χώρα ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει και η πανδημία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

european union-europi-europe-komision
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ οφείλει ενωμένη και συντονισμένη να αντιμετωπίσει την πανδημία

Σε κοινό τους άρθρο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο αντιπρόεδρος, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφέρονται διεξοδικά για τις κινήσεις της ΕΕ για την πανδημία και τα εμβόλια.
komision, european union, europe
ΔΙΕΘΝΗ

H Κομισιόν προτείνει χρηματοδότηση εγκαταστάσεων παραγωγής εμβολίων

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δέχθηκε πυρά για τις καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων. Εν τω μεταξύ, ο προκάτοχός της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπερασπίστηκε τη στρατηγική εμβολιασμού της Επιτροπής.