ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Ανθίζει» η αγορά για τις επιχειρήσεις κάνναβης στις ΗΠΑ

Οι Δημοκρατικοί έχουν προαναγγείλει αλλαγές που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στις εταιρείες κάνναβης ανοίγοντας τον δρόμο για πρόσβαση σε πιο παραδοσιακές μεθόδους χρηματοδότησης.

Η εκλογή του δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν έστρεψε την προσοχή στις εταιρείες κάνναβης, καθώς στις προεκλογικές του δηλώσεις αναφερόταν στην αποποινικοποίηση της χρήσης της. Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει ήδη ανακοινώσει αλλαγές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις εταιρείες κάνναβης να αποκτήσουν πρόσβαση σε πιο παραδοσιακές τραπεζικές μεθόδους και να ανοίξουν τον τομέα σε νέους θεσμικούς επενδυτές.

Ωστόσο, η σημαντική ανάπτυξη προκλήθηκε από την κοινότητα Reddit, η οποία ήταν πίσω από τις πρόσφατες αναταράξεις. Η κοινότητα Reddit πρόσφατα στο φόρουμ Wall Street Bets ζήτησε απότομη αύξηση των τιμών στην Game Stop , την AMC Entertainment και άλλες, αναφέρει η κυπριακή εταιρεία επενδύσεων Profil Level.

Όπως τονίζει η επενδυτική εταιρεία, η Wall Street Bets ανακοίνωσε ότι οι μετοχές των παραγωγών Tilray και Aphria Inc έχουν περισσότερο περιθώριο ανάπτυξης. Μετά τη δημοσίευση αυτής της συνεισφοράς, διένειμαν περισσότερα από 10.000 likes εντός 12 ωρών και οι μετοχές των δύο εταιρειών αυξήθηκαν κατά 21% και 10%, αντίστοιχα. Η Tilray θα απορροφηθεί από την Aphria σε μια περίπλοκη αντίστροφη σύντηξη. Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας τον Δεκέμβριο, η Tilray αυξήθηκε κατά περισσότερο από 400% και η Aphria κέρδισε 243% την ίδια περίοδο. 

Με ταχύτατους ρυθμούς αναπτύσσεται η αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το 2026 θα έχει αξία 148,35 δισ. δολάρια. Για πάνω από 3.000 χρόνια, η φαρμακευτική κάνναβη είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, ενώ ολοένα και περισσότερες χώρες παγκοσμίως προστίθενται στον κατάλογο που έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης υπό προϋποθέσεις. 

Παρόλο που η αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής κάνναβης είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη με πολλές κλινικές μελέτες και έρευνες, υπάρχουν πολλοί μύθοι και λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από τη χρήση και την ασφάλειά της. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

wall street, xrimatistirio, metoxes, stocks
ΔΙΕΘΝΗ

Η «έκρηξη» απασχόλησης στις ΗΠΑ και τι σημαίνει για τις αγορές

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 379.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, ενώ προβλέπονταν μόλις 210.000 θέσεις. Θετική πρώτη αντίδραση από τη Wall Street παρά τη νέα αύξηση απόδοσης των 10ετών ομολόγων.
ΔΙΕΘΝΗ

Γερουσιαστές κατηγορούνται πως πούλησαν μετοχές πριν την κατάρρευση της Wall Street

Στο στόχαστρο βρίσκονται δυο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές πως διέπραξαν το αδίκημα της κατάχρησης εμπιστευτικών πληροφοριών για να αποφύγουν να υποστούν απώλειες από την «βύθιση» του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.