ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ernst-&-Young-EY
Φωτο: Shutterstock

Συμμαχία EY-CrowdStrike για τη διαχείριση κινδύνων στον κυβερνοχώρο

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής αξίας σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας για τις επιχειρήσεις.

Τη σύναψη συμμαχίας με την CrowdStrike ανακοίνωσε η EY, θέτοντας ως βασικό στόχο την απρόσκοπτη ενσωμάτωση λειτουργιών κυβερνοασφάλειας και διαχείρισης κινδύνων στις επιχειρήσεις. Η συμμαχία ανάμεσα στους δύο οργανισμούς, συνδυάζει αφενός τις τεχνολογίες κυβερνοασφάλειας της CrowdStrike, και αφετέρου τις υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας και συμβουλευτικής μετασχηματισμού της EY.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΕΥ, με αφορμή τη σύναψη της συνεργασίας, αναφέρεται: «Επικεντρωμένη στην αντιμετώπιση κινδύνων, στη διαχείριση απειλών και στην ανταπόκριση σε συμβάντα στον κυβερνοχώρο, καθώς και στην παροχή σχετικής πληροφόρησης, η συνεργασία της EY με την CrowdStrike προσφέρει στις επιχειρήσεις ευρείες υπηρεσίες ασφαλείας, για να τις βοηθήσει να κατανοήσουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις κυβερνοαπειλές και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

Η πλατφόρμα CrowdStrike Falcon προσφέρει αρχιτεκτονική cloud (cloud-based architecture) που είναι κλιμακούμενη, διαχειρίσιμη και αποτελεσματική σε όλες τις συσκευές και τα περιβάλλοντα εργασίας, διαδραματίζοντας κρίσιμο ρόλο στην προστασία του καταμερισμένου ανθρώπινου δυναμικού, που εργάζεται σήμερα εξ αποστάσεως. Η μηχανή τεχνητής νοημοσύνης της πλατφόρμας Falcon συλλέγει, διυλίζει και παρακολουθεί δεδομένα απειλών και σχετικές πληροφορίες, από περισσότερα από 3 τρισ. συμβάντα κυβερνοασφάλειας την εβδομάδα. Τα δεδομένα αυτά, μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για τον μετριασμό των κινδύνων, παρέχοντας προστασία ενάντια στις σημερινές κυβερνοαπειλές.

Οι επαγγελματίες της EY μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να επιτύχουν τους στόχους κυβερνασφάλειάς τους, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Falcon για να παρέχουν λεπτομερή πληροφόρηση σχετικά με τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο, σε περιβάλλοντα πληροφορικής. Εταιρείες σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, μεταξύ άλλων, στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, την υγειονομική περίθαλψη, τις λιανικές πωλήσεις, τη βιομηχανική παραγωγή και την ενέργεια, θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες ζωτικής σημασίας, επιτρέποντάς τους να κατανοήσουν τις απειλές που αντιμετωπίζουν. Με τη σειρά τους, οι οργανισμοί θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν τι απαιτείται για τον μετριασμό των κύριων κινδύνων, τόσο από πλευράς επιχειρηματικών λειτουργιών, όσο και από πλευράς ανθεκτικότητας, καθώς και να αντλούν πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο, τις εξαγορές και την ανάπτυξη σε νέες αγορές».

Με αφορμή τη σύναψης της συμμαχίας ανάμεσα στην EY και την CrowdStrike, ο κ. Παναγιώτης Παπαγιαννακόπουλος, Εταίρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Υπεύθυνος των Υπηρεσιών Cybersecurity, Data Protection & Privacy, δήλωσε τα ακόλουθα: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις συμπράξεις και συμμαχίες που έχει συνάψει η EY διεθνώς, με ηγέτες στον τομέα της τεχνολογίας. Η CrowdStrike είναι ένας κορυφαίος οργανισμός στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, εξοπλισμένος με την τεχνολογία που απαιτείται για τη δημιουργία αξιόπιστων λύσεων και στρατηγικών για τον κυβερνοχώρο. Οι δυνατότητες της CrowdStrike, σε συνδυασμό με την εμπειρία και τεχνογνωσία των ομάδων της ΕΥ σε θέματα διαχείρισης κινδύνων και ψηφιακού μετασχηματισμού, θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, να εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή αξία σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

EY: Βελτιώνεται η προστασία των εταιρειών από κλιματικούς κινδύνους

Όπως τονίζεται στην έκθεση «Global Climate Risk Barometer» το 50% των εταιρειών που εξετάσθηκαν πραγματοποιούν όλες τις προτεινόμενες έρευνες για τις τυχόν επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη δραστηριότητά τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η εκλογική επιτροπή καταγγέλλει κυβερνοεπιθέσεις από το εξωτερικό

Δύο επιθέσεις επικεντρώθηκαν στο να σκανάρουν τον ιστότοπο της ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής για τυχόν αδυναμίες και το τρίτο περιστατικό ήταν μια επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης (DDoS).
Alstom-Airbus-Cybersecurity
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεργασία Airbus - Alstom για την ασφάλεια σιδηροδρομικών συστημάτων

Η Airbus CyberSecurity πρόκειται να συμβάλει στη συνεργασία αυτή με υπηρεσίες και λύσεις στην παρακολούθηση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συστημάτων, μέσω των διαφόρων Κέντρων Επιχειρήσεων Ασφαλείας (Security Operations Centres) που διαθέτει.