ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
NATO-Stoltenberg
Shutterstock

Στόλτενμπεργκ: Κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχουν προβλήματα με Τουρκία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, τόνισε ότι σε πολλές περιπτώσεις έχει εκφράσει την ανησυχία και τις αντιρρήσεις του για τις ενέργειες της Άγκυρας.

NATO και ΕΕ συνεργάζονται σε πολλά διαφορετικά ζητήματα μεταξύ των οποίων το ζήτημα της μετανάστευσης, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Πλοία του ΝΑΤΟ έχουν παρουσία στο Αιγαίο βοηθώντας στην εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας» σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αναφορικά με την Τουρκία, ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας είπε ότι έχει εκφράσει την ανησυχία του, επισημαίνοντας ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρές διαφορές σε κάποια ζητήματα από την Ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική απόφαση να αγοράσει τους ρωσικούς S-400, ή σε σχέση με τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία».

«Είμαστε συμμαχία με 30 διαφορετικούς συμμάχους» συμπλήρωσε και προσέθεσε ότι «το ΝΑΤΟ παρέχει σημαντική πλατφόρμα για τη συζήτηση αυτών των ζητημάτων και για σοβαρές συζητήσεις σχετικά με διαφορετικές ανησυχίες: από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι πολλά άλλα ζητήματα».

Επιπροσθέτως, ο κ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να κάνει ό,τι μπορεί για τη μείωση των εντάσεων και ανέφερε: «Δημιουργήσαμε αυτό που ονομάζεται μηχανισμός αποτροπής μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Βλέπουμε τώρα ότι βοηθήσαμε να στρωθεί ο δρόμος για τις διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Τούρκος αξιωματούχος: Στόχος του ιρανικού πυραύλου ήταν βάση στην Κύπρο

Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, πύραυλος από το Ιράν κατευθυνόταν προς τον τουρκικό εναέριο χώρο, αλλά αναχαιτίστηκε από νατοϊκά αντιαεροπορικά συστήματα. Εκτιμούν πως στόχος ήταν στρατιωτική βάση στην Κύπρο.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Καταδίκη της τουρκικής στοχοποίησης από το Ιράν

Το ΝΑΤΟ, μέσω της εκπροσώπου του Αλισον Χαρτ, καταδίκασε την στοχοποίηση της Τουρκίας από το Ιράν και επανέλαβε τη στήριξή του προς όλους τους συμμάχους, υπογραμμίζοντας την ισχύ των αποτρεπτικών και αμυντικών του δυνάμεων.
Πινακίδα στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα προειδοποιεί την Τεχεράνη μετά από αναχαίτιση πυραύλου

Η Τουρκία προειδοποίησε το Ιράν να αποφύγει ενέργειες που θα κλιμακώσουν τη σύγκρουση, έπειτα από αναχαίτιση βαλλιστικού πυραύλου που είχε κατεύθυνση τον τουρκικό εναέριο χώρο από αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν σε Ρούτε: Η διπλωματία είναι κλειδί για την ειρήνη στην περιοχή

Ο Ερντογάν τόνισε στον ΓΓ του ΝΑΤΟ Ρούτε ότι πρέπει να δοθεί χώρος στη διπλωματία για βιώσιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή και ανέφερε πως η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τη σύγκρουση Ιράν, Ισραήλ και ΗΠΑ.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ρούτε-Ερντογάν για Ιράν και ασφάλεια στη Μεσόγειο

Ο Μαρκ Ρούτε συζήτησε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Ιράν και την περιφερειακή ασφάλεια, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσέγγισης ασφάλειας 360° του ΝΑΤΟ και την ετοιμότητα της Συμμαχίας να αποτρέπει απειλές από κάθε κατεύθυνση.
Αλεξάντερ Σταμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Στουμπ: Σχέδιο ασφάλειας Αρκτικής πριν την επόμενη σύνοδο ΝΑΤΟ

Ο Φινλανδός πρόεδρος ζήτησε σχέδιο ενίσχυσης της ασφάλειας της Αρκτικής ως τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, ενώ οι ΗΠΑ διασφάλισαν πρόσβαση στη Γροιλανδία. Ο Τραμπ απέσυρε τις απειλές για δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.