ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
World-Health-Organization-WHO-POY-ΠΟΥ
Φωτο: Shutterstock

ΠΟΥ: Αύριο το πόρισμα της επιτροπής για το εμβόλιο της AstraZeneca

Σε ανακοίνωση αναμένεται να προβεί αύριο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, ύστερα από πληροφορίες για πρόκληση θρομβώσεων.

Αύριο αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα πορίσματά της για το εμβόλιο της AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της ασφάλειας των εμβολίων, σύμφωνα με σημερινή δήλωση εκπροσώπου του ΠΟΥ.

Η παγκόσμια συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ εξέτασε τα στοιχεία την Τρίτη και αξιολόγησε τις πληροφορίες για σπάνιες διαταραχές αιματικών θρομβώσεων σε ανθρώπους που είχαν κάνει το εμβόλιο αυτό, με βάση τα όσα αναφέρει ο ΠΟΥ.

Την ίδια στιγμή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), δηλαδή η αντίστοιχη ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, αναμένεται να ανακοινώσει τα πορίσματά της σήμερα, ενώ εξετάζει έναν μικρό αριθμό αναφορών για αιμορραγία, θρομβώσεις και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων σε ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε το εν λόγω εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astrazeneca-emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα θεραπεία της AstraZeneca δείχνει αποτελεσματική στην πρόληψη του ιού

Όταν χορηγείται πριν να έρθει κάποιος σε επαφή με τον ιό, έχει αποτέλεσμα, διευκρινίζει η AstraZeneca σε ανακοίνωσή της. Στην περίπτωση αυτή, μειώνει κατά 77% τον κίνδυνο εμφάνισης μιας συμπτωματικής μορφής της νόσου.