ΓΔ: 896.04 -1.11% Τζίρος: 83.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Volkswagen: Αναστέλλει προσωρινά την παραγωγή της στη Βραζιλία

Κλειστά θα παραμείνουν τα τέσσερα εργοστάσια της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βραζιλία για συνολικά 12 μέρες, με σκοπό την προστασία της υγείας των υπαλλήλων.

Την αναστολή της παραγωγής της στα τέσσερα εργοστάσια στη Βραζιλία για δώδεκα ημέρες, ανακοίνωσε χθες η κολοσσιαία γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, η οποία πλήττεται έντονα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η βραζιλιάνικη θυγατρική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανέφερε ότι εξαιτίας της «επιδείνωσης του αριθμού των κρουσμάτων και της αύξησης του επιπέδου των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας σε πολιτείες της Βραζιλίας, η εταιρεία υιοθετεί το μέτρο αυτό για να προστατεύσει την υγεία των υπαλλήλων της και των οικογενειών τους». 

Το μέτρο, που θα τεθεί σε ισχύ την Τετάρτη 24η Μαρτίου και θα διαρκέσει δώδεκα ημέρες, αποφασίστηκε «σε συμφωνία με τα συνδικάτα» των εργαζομένων, διευκρίνισε η Volkswagen, χωρίς όμως να διευκρινίσει πόσους ακριβώς εργαζομένους αφορά.

Στα εργοστάσιο «θα συνεχιστούν μόνο οι απολύτως απαραίτητες δραστηριότητες», ενώ «οι υπάλληλοι των διοικητικών υπηρεσιών θα τηλεργάζονται», πρόσθεσε η διεύθυνση της VW.

Επίσης, τρία από τα τέσσερα εργοστάσια της Volkswagen στη Βραζιλία βρίσκονται στην πολιτεία Σαν Πάουλου, ενώ το τέταρτο βρίσκεται στην πολιτεία Παρανά (νότια).

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, η παραγωγή αυτοκινήτων είχε σταματήσει σχεδόν εντελώς με την παραγωγή να πέφτει κατά το 99% τον Απρίλιο του 2020.

Να σημειωθεί ότι η Βραζιλία πλήττεται με σφοδρότητα από δεύτερο κύμα της πανδημίας. Από τις 27 πολιτείες της χώρας, στις 25 η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ φθάνει ή ξεπερνά το 80%.

Ειδικότερα, από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτειά της, η χώρα των 212 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει πάνω από 290.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον πλανήτη σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν στις ΗΠΑ. Σε 24 ώρες, υπέκυψαν 2.815 ασθενείς, κατά τον απολογισμό που έδωσε χθες το υπουργείο Υγείας.

Λόγω της έλλειψης δόσεων εμβολίων, η εκστρατεία ανοσοποίησης εξελίσσεται πολύ αργά στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπου κάτι παραπάνω από το 5% του πληθυσμού έχει λάβει την πρώτη δόση και λιγότερο από το 2% τη δεύτερη.

Χθες, η χώρα κατέγραψε ρεκόρ 90.570 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 11.871.390. Και σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό στον πλανήτη, μετά τις ΗΠΑ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώθηκαν 500.722 μολύνσεις και 12.777 θάνατοι. Πρόκειται για τους υψηλότερους αριθμούς που καταγράφηκαν σε εβδομαδιαία βάση από την εκδήλωση της πανδημίας, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ