ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Μισό εκατομμύριο rapid tests απέστειλε στην Κύπρο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την έμπρακτη στήριξή της προς την Κυπριακή Δημοκρατία έδειξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έστειλε δωρεάν 500.000 γρήγορα τεστ αντιγόνου, μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης.

Μισό εκατομμύριο γρήγορων τεστ αντιγόνου, γνωστά και ως rapid tests, απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Κυπριακή Δημοκρατία, με σκοπό να διευκολυνθεί η διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων κατά της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Ειδικότερα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Ιερόθεος Παπαδόπουλος, επισκέφθηκε το Παγκύπριο Γυμνάσιο και τον Ιερό Ναό Παναγίας Παλουριώτισσας στη Λευκωσία, όπου σε συνεργεία με το Υπουργείο Υγείας διεξήγαγαν τεστ αντιγόνου, χρησιμοποιώντας μέρος αυτών που απέστειλε δωρεάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για το συγκεκριμένο θέμα, η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας και ασφάλειας τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε τα εξής: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης στέλνει στην Κύπρο μισό εκατομμύριο rapid tests με στόχο να ενισχυθεί η ικανότητα των κρατών μελών να διεξάγουν τις εξετάσεις των τεστ αντιγόνου. Τα rapid tests είναι κρίσιμα εργαλεία στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και μέσα από τη διεξαγωγή των τεστ μπορούμε να δούμε την έκταση και την εξέλιξη της διασποράς. Η στήριξη και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kyriakidou, Komision, Evropaiki Epitropi, Ygeia
ΔΙΕΘΝΗ

Τα κράτη - μέλη να επικεντρωθούν στον εμβολιασμό του πληθυσμού

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, κα Στ. Κυριακίδου, υπογράμμισε ότι το 80% των πολιτών των κρατών - μελών της ΕΕ έχουν λάβει μία δόση εμβολίου, αλλά «ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμη».
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστηρό lockdown 2 εβδομάδων στην Κύπρο - Μετακίνηση με 1 sms την ημέρα

Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο μια φορά ανά άτομο ημερησίως, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης κλειστών θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων, και αιθουσών θεαμάτων και του λιανικού εμπορίου.