ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Aramco

«Βουτιά» 44% στα κέρδη της Saudi Aramco για το προηγούμενο έτος

«Η Aramco απέδειξε τη μοναδική της αξία μέσω της σημαντικής οικονομικής και επιχειρησιακής ευελιξίας της», υπογράμμισε ο CEO της πετρελαϊκής εταιρείας.

Πτώση 44% κατέγραψαν τα κέρδη της Saudi Aramco την περασμένη χρονιά, όπως ανακοίνωσε η κορυφαία πετρελαϊκή εταιρία, διατηρώντας ωστόσο την πληρωμή μερίσματος ύψους 75 δισ. δολαρίων, με τον CEO Amin Nasser να περιγράφει τους τελευταίους δώδεκα μήνες ως ένα από τα πιο «δύσκολα χρόνια» στην πρόσφατη ιστορία.

Οπως αναφέρει το CNBC, σε μία χρονιά που η πανδημία κορωνοϊού χτύπησε τις τιμές πετρελαίου, ανακοίνωσε κέρδη 49 δισ. δολαρίων για το 2020, σημειώνοντας πτώση από τα 88,19 δισ. που είχε το 2019. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν στα 48,1 δισ. δολάρια, ενώ παραμένει το υψηλότερο από οποιαδήποτε δημόσια εταιρεία παγκοσμίως.

«Σε ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια της πρόσφατης ιστορίας, η Aramco απέδειξε τη μοναδική της αξία μέσω της σημαντικής οικονομικής και επιχειρησιακής ευελιξίας της», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Amin Nasser, σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Saudi Aramco-Petrelaio
ΔΙΕΘΝΗ

Η επανεκκίνηση της οικονομίας ενίσχυσε 30% τα κέρδη της Saudi Aramco

«Άλμα» πραγματοποίησε η καθαρή κερδοφορία της Saudi Aramco στο πρώτο τρίμηνο καθώς η ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου οδηγεί στην πλήρη ανατροπή της περυσινής εικόνας που είχε διαμορφωθεί λόγω πανδημίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Καλύψαμε γρήγορα τη ζήτηση πετρελαίου μετά τις επιθέσεις

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν δήλωσε ότι η Aramco κατάφερε να καλύψει γρήγορα την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε στις εγκαταστάσεις της τον περασμένο Σεπτέμβριο. 
ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα δράσης από Σαούδ. Αραβία για την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

H επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του βασιλείου αποτελεί «πραγματικό τεστ για την παγκόσμια βούληση», δήλωσε σήμερα ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας.