ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
webex-cisco
Φώτο: Shutterstock

Cisco: Δεν χρησιμοποιούμε τα δεδομένα για εμπορικούς σκοπούς

«Δεν μοιραζόμαστε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μας», ήταν η δήλωση της διευθύντριας Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Cisco, Έλενας Πρασσάκη.

«Στην Cisco (Webex) δεσμευόμαστε για το σεβασμό του απόρρητου των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μας, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων της ΕΕ. Δεν χρησιμοποιούμε για εμπορικούς σκοπούς και δεν μοιραζόμαστε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μας σε τρίτα μέρη και δεν διεξάγουμε δραστηριότητες δημιουργίας προφίλ με τα δεδομένα αυτά», αναφέρει σε δήλωση της η Έλενα Πρασσάκη, διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Cisco, Ελλάδα - Κύπρος - Μάλτα, με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως «δώρισε» τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών στη Cisco.

Στη συνέχεια, η κ. Πρασσάκη τονίζει τα εξής: «Οποιαδήποτε υποστήριξη ή τεχνικά δεδομένα που συλλέγονται, όπως περιγράφεται στη βασική συμφωνία προστασίας δεδομένων, διαγράφονται και χρησιμοποιούνται μόνο για την παροχή υπηρεσιών στους χρήστες μας. Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας, το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί το Cisco Webex για τη διεξαγωγή της διαδικτυακής εκπαίδευσης για χιλιάδες μαθητές. Οποιεσδήποτε πληροφορίες από έναν χρήστη που συμμετέχει στην υπηρεσία Webex χρησιμοποιούνται, συλλέγονται και αποθηκεύονται, σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων της ΕΕ και τα Διεθνή Πρότυπα Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (ISO 27001, ISO27017, ISO27018, ISO27701 συμπεριλαμβανομένων των SOC 2 Type II, SOC 3 and C5) και ασφαλώς δεν χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία προφίλ ή την κοινή χρήση των δεδομένων των χρηστών με οποιονδήποτε τρίτο μέρος.

Επιπλέον, το Cisco Webex υποστηρίζει την κορυφαία στην αγορά κρυπτογράφηση end-to-end, παρέχοντας στους χρήστες μας και στα δεδομένα τους, την πλέον σύγχρονη αρχιτεκτονική ασφάλειας», καταλήγει η διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Cisco

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή για πρόταση ΠΑΣΟΚ σύστασης εξεταστικής για υποκλοπές

Την Παρασκευή 22 Μαΐου η Βουλή θα συζητήσει πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με το λογισμικό Predator, τον ρόλο της ΕΥΠ και πιθανή εμπλοκή του Πρωθυπουργού. Η διαδικασία θα διαρκέσει 10-11 ώρες.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη Βουλή

Η Βουλή ενέκρινε την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου για δύο υποθέσεις: συκοφαντική δυσφήμιση κατά Γεωργιάδη και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Σχολίασαν σχετικά Φλωρίδης και Κωνσταντοπούλου με αλληλοκατηγορίες.
Διαχείριση σχέσεων πελατών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρέη χωρίς... οφειλέτες στο Μητρώο Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους

Πρεμιέρα στις 20 Μαΐου για Μητρώο Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους. Θα καταγράφονται λεπτομερώς οι οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων προς εφορία, ΕΦΚΑ, Τράπεζες, Δήμους, αλλά ανώνυμα. Ολη η ΚΥΑ.
Λογότυπο LinkedIn σε μπλε φόντο
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: ΜΚΟ καταγγέλλει ότι η LinkedIn χρεώνει για προβολή επισκεπτών

Η αυστριακή ΜΚΟ Noyb κατέθεσε καταγγελία κατά του LinkedIn, κατηγορώντας το ότι πουλά τα προσωπικά δεδομένα χρηστών. Η οργάνωση ζητά πρόσβαση στα δεδομένα για λογαριασμό χρήστη και την επιβολή προστίμου στη θυγατρική της Microsoft.