ΓΔ: 903.4 0.15% Τζίρος: 16.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:20:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Μπορέλ: Θετικές εξελίξεις τον τελευταίο καιρό από την Τουρκία

Την ανάγκη για σταθεροποίηση του θετικού κλίματος που έχει δημιουργήσει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα, επισήμανε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Tην έκθεση για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία θα παρουσιάσει σήμερα στην τηλεδιάσκεψη κορυφής ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ μαζί με την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, όπως ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Τον τελευταίο μήνα έχουμε δει θετικές εξελίξεις από την πλευρά της Τουρκίας αλλά η κατάσταση παραμένει εύθραυστη. Σήμερα θα μελετήσουμε μέτρα για να σταθεροποιήσουμε αυτή τη θετική τάση και για τη συνέχεια υπάρχουν κάποια μέτρα με διπλή προσέγγιση» σημείωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο κ. Μπορέλ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν «από τη μία πλευρά θετικά μέτρα κι από την άλλη μέτρα που μπορούν να ληφθούν εάν η κατάσταση χειροτερέψει. Αυτά τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν με έναν σταδιακό και προοδευτικό τρόπο», είπε τονίζοντας ότι μπορεί να αναστραφούν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μπορέλ: Επίκινδυνη η τουρκική απόσυρση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

«Τώρα είναι η ώρα να ενισχύσουμε τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.