ΓΔ: 876.06 -0.08% Τζίρος: 9.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:12:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τουρκία: Ξεκίνησε συνομιλίες για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V

Σε 100 εκατομμύρια θα ανέλθει ο αριθμός των δόσεων εμβολίων που πρόκειται να παραλάβει η γειτονική χώρα μέχρι τα τέλη Μαΐου, στην οποία έχουν γίνει πάνω από 14 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι στιγμής.

Άρχισε τις συνομιλίες για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V η Τουρκία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, Φαχρετίν Κοτζά, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα παραλάβει έως τα τέλη Μαΐου 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Ειδικότερα, η Τουρκία μέχρι στιγμής χρησιμοποιεί εμβόλια της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinovac Biotech Ltd και έχει πραγματοποιήσει 14,13 εκατομμύρια εμβολιασμούς πολιτών, εκ των οποίων 8,18 εκατομμύρια έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου από τις 14 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησαν οι μαζικοί εμβολιασμοί σε όλοι την χώρα.

Σε ανακοίνωση του μετά την συνάντηση που είχε με το αρμόδιο επιστημονικό συμβούλιο για τον κορονοϊό, o Κoτζά δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα παραλάβει στις αρχές Απριλίου 4,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

johnoson-emvolio-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μέχρι την Παρασκευή θα υπάρξει απόφαση για το εμβόλιο της J&J

Η επιτροπή των Αμερικανικών Κέντρων για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών πρόκειται να συνεδριάσει στις 23 Απριλίου για να συζητήσει για τα επόμενα στάδια ως προς το συγκεκριμένο εμβόλιο.