ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
pfizer, biontech, koronoios, emvolio
Φωτο: Shutterstock

Τουρκία: Παραγγελία 60 εκατ. δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Η συμφωνία μεταξύ της BioNTech και του τουρκικού υπουργείου Υγείας αφορά την αγορά 60 εκατομμυρίων δόσεων, με δυνατότητα 30 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων, ανακοίνωσε το γερμανικό εργαστήριο.

Η Τουρκία, αντιμέτωπη με έλλειψη εμβολίων κατά της Covid-19, παρήγγειλε 60 εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για να ενισχύσει την εκστρατεία εμβολιασμού πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η συμφωνία μεταξύ της BioNTech και του τουρκικού υπουργείου Υγείας αφορά την αγορά 60 εκατομμυρίων δόσεων, με δυνατότητα 30 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων, ανακοίνωσε το γερμανικό εργαστήριο.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο μια πρώτη παραγγελία 30 εκατομμυρίων δόσεων αυτού του εμβολίου. Η νέα συμφωνία αυξάνει σε 120 εκατομμύρια τον συνολικό αριθμό των δόσεων που θα παραδοθούν στην Τουρκία το 2021.

«Είμαστε ευγνώμονες που μπορέσαμε να συνεισφέρουμε σημαντικά στις προσπάθειες εμβολιασμού στην Τουρκία και για την εμπιστοσύνη που υπάρχει προς το πρόσωπό μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech Ουγούρ Σαχίν, Γερμανός τουρκικής καταγωγής, τον οποίο επικαλείται η ανακοίνωση.

«Στόχος μας είναι να παράσχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις του εμβολίου μας κατά της Covid-19 σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουμε να τερματιστεί αυτή η πανδημία, να μειωθούν οι νοσηλείες λόγω της Covid-19 και να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική ζωή», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται καθώς η Τουρκία, ενώ άρχισε την εκστρατεία εμβολιασμού ολοταχώς, επιβράδυνε σημαντικά τον ρυθμό λόγω της έλλειψης διαθέσιμων εμβολίων. Ένδειξη αυτής της έλλειψης, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε τον Απρίλιο να αυξήσει το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου Pfizer/BioNTech σε έξι ή οκτώ εβδομάδες, έναντι των τεσσάρων που ίσχυαν προηγούμενα.

Η Τουρκία, χώρα σχεδόν 83 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει περισσότερες από 5,1 εκατομμύρια μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό και περισσότερους από 45.000 θανάτους, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Μόνο 11,6 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου, κυρίως του κινεζικού Coronavac. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, η χώρα θα μπορούσε, χάρη στον εμβολιασμό, να επιτύχει "συλλογική ανοσία" πριν από τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΔΙΕΘΝΗ

Pfizer-Moderna: Η προστασία των εμβολίων εξασθενεί με τον χρόνο

Τόσο η Pfizer όσο και η Moderna έχουν καταθέσει αιτήματα για διενέργεια τρίτης δόσης. Μέχρι στιγμής η επιστημονική κοινότητα εμφανίζεται μάλλον διστακτική να εγκρίνει το αίτημα αυτό, θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία.
pfizer, biontech, koronoios, emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Pfizer και BioNTech σχεδιάζουν 3η ενισχυτική δόση για μετάλλαξη Δέλτα

Ο επικεφαλής επιστήμονας της Pfizer Μίκαελ Ντόλστεν δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ισραήλ και τη Βρετανία, το τωρινό εμβόλιο παραμένει περίπου 95% αποτελεσματικό κατά της σοβαρής νόσου από οποιαδήποτε παραλλαγή
pfizer, biontech, koronoios, emvolio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pfizer: Πολύ αποτελεσματικό το εμβόλιο έναντι της παραλλαγής Δέλτα

«Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, δείχνουν ότι το εμβόλιό μας είναι πολύ αποτελεσματικό, περίπου 90%, στην πρόληψη της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός», δήλωσε ο Αλόν Ράπαπορτ, ιατρικός διευθυντής της Pfizer στο Ισραήλ.