ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Burla, Pfizer
Φωτο: Shutterstock

Pfizer: Κλινική μελέτη για ειδικό εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Pfizer, κ. Αλ. Μπουρλά, το νέο υβριδικό εμβόλιο θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο, ενώ συνεχίζονται οι κλινικές έρευνες για το χάπι κατά του κορονοϊού.

Η Pfizer αναπτύσσει ένα υβριδικό εμβόλιο που συνδυάζει το αρχικό της  με ένα σκεύασμα που προστατεύει από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του κορυφαίου φαρμακευτικού ομίλου, Άλμπερτ Μπουρλά

Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, η Pfizer θα αξιολογήσει τη νέα υβριδική σύνθεση η οποία στοχεύει στη μετάλλαξη Όμικρον, όπως σημείωσε ο κ. Μπουρλά μιλώντας στο συνέδριο JPMorgan Healthcare. Η εταιρεία εκτιμά ότι το νέο εμβόλιο θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο και ως εκ τούτου θα καταθέσει την αντίστοιχη αίτηση για να λάβει άδεια από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές. 

Η Pfizer είχε πει στα τέλη Νοεμβρίου, λίγο μετά την πρώτη ανίχνευση του νέου στελέχους στη Νότια Αφρική, ότι εργαζόταν για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού εμβολίου ειδικά για τη μετάλλαξη Όμικρον. 

Επίσης ο κ. Μπουρλά τόνισε ότι τόσο η Pfizer όσο και ο βασικός της συνεργάτης, γερμανική BioNTech, πραγματοποιούν έρευνες με διαφορετικά δοσολογικά προγράμματα στο υπάρχον εμβόλιο, ενώ αναφερόμενος στην τεχνολογία mRNA τόνισε ότι εξετάζεται η χρήση της και για άλλες ασθένειες. 

Παράλληλα συνεχίζονται οι κλινικές έρευνες για το χάπι κατά του κορονοϊού, Paxlovid, με τον κ. Μπουρλά να εκτιμά ότι σε μερικές εβδομάδες αυτό θα είναι έτοιμο προς χρήση. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ