ΓΔ: 902.53 0.05% Τζίρος: 18.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:02:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
germany-lockdown
Φωτο: Shutterstock

Γερμανία: Υποχρεωτικό το διαγνωστικό τεστ από αύριο για επιβάτες πτήσεων

Μόνο με αρνητικό τεστ θα επιτρέπεται από αύριο στους επιβάτες να ταξιδεύουν προς τη Γερμανία, με βάση την απόφαση που πάρθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Από αύριο, Τρίτη 30 Μαρτίου, θα ισχύει γενική υποχρέωση διαγνωστικού τεστ κορονοϊού για όλους τους επιβάτες πτήσεων προς την Γερμανία, σύμφωνα με απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αλλά και των κυβερνήσεων των κρατιδίων. 

Ειδικότερα, οι επιβάτες όλων των πτήσεων από όλες τις χώρες με προορισμό την Γερμανία θα πρέπει από αύριο να κάνουν διαγνωστικό τεστ στη χώρα αναχώρησης, πριν απογειωθεί το αεροπλάνο, ενώ όποιος δεν επιδεικνύει στην αεροπορική εταιρεία το αρνητικό αποτέλεσμα ενός διαγνωστικού τεστ δεν θα επιτρέπεται να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.

Τα αυστηρότερα μέτρα που αποφασίστηκαν από την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων αρχικά θα ισχύουν έως και στις 12 Μαΐου. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού μέσω ταξιδιών για διακοπές. Αυτό το μέτρο θα προστατεύει επίσης και τους επιβάτες εντός του αεροσκάφους.

Εάν το τεστ είναι θετικό, τότε θα πρέπει ο επιβάτης να μπει σε καραντίνα με δική του ευθύνη ανάλογα με τους τοπικούς κανονισμούς. Μάλιστα, υπήρχαν ήδη υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ για τους επιβάτες πτήσεων, αλλά μόνο για όσους επέστρεφαν από ορισμένες χώρες με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, οι οποίες καθορίζονταν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Μόνο στην περίπτωση αυτή έπρεπε οι επιβάτες να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ πριν την είσοδό τους στην Γερμανία και πιο συγκεκριμένα οι επιβάτες, οι οποίοι προέρχονταν από «περιοχές υψηλής συχνότητας κρουσμάτων με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό λοιμώξεων και από περιοχές με νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού».

Όμως, με βάση τη νέα απόφαση, το μέτρο θα ισχύει από αύριο για επιβάτες αεροσκαφών από όλες τις χώρες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Έσπασε το «φράγμα» των 3 εκατ. κρουσμάτων κορονοϊού

Ο δείκτης επίπτωσης τις τελευταίες 7 ημέρες, που παρακολουθείται στενά από τις αρχές, διαμορφώθηκε σε 136,4 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, κάτω από το όριο που συνεπάγεται την επιβολή αυστηρότερων μέτρων.
germania-span
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία διαπραγματεύεται την αγορά του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Ο Γερμανός υπουργός δικαιολόγησε την απόφασή του εξηγώντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι δεν θα διαπραγματευθεί εξ ονόματος των 27 χωρών μελών της ΕΕ για την αγορά του Sputnik V.