ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Με «ράλι» στην Κίνα, η Tesla κατέγραψε νέο ρεκόρ πωλήσεων

Τον Φεβρουάριο, οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα σημείωσαν άνοδο 18% με την εταιρεία να δηλώνει ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του Μοντέλου Y στην κινεζική αγορά.

Ακόμη ένα ρεκόρ πωλήσεων ανακοίνωσε η Tesla καθώς το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου ξεπέρασε τις προβλέψεις και υπερέβη την προηγούμενη μεγάλη απόδοση του τελευταίου τριμήνου του 2020. Συγκεκριμένα, ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρέδωσε 184.800 οχήματα παγκοσμίως κατά το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 177.822 οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv. Αυτό η επίδοση υπερβαίνει επίσης το προηγούμενο ρεκόρ των 180.570 αυτοκινήτων που επιτεύχθηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα κέρδη από τις πωλήσεις των Model 3 και Model Y αντισταθμίζουν τον αντίκτυπο της παγκόσμιας έλλειψης ανταλλακτικών, αναφέρει το Reuters. «Μας ενθαρρύνει η ισχυρή υποδοχή του Μοντέλου Υ στην Κίνα και προχωράμε γρήγορα σε πλήρη παραγωγική ικανότητα», δήλωσε η Tesla που πρόσθεσε πως «τα νέα μοντέλα S και Model X έχουν επίσης εξαιρετική αποδοχή και βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια της παραγωγής ράμπας».

Το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη ξεκίνησε την παραγωγή του Model Y στα τέλη του περασμένου έτους στη βασική αγορά όπου ήδη παράγει sedan Model 3. Τον Φεβρουάριο, οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα σημείωσαν άνοδο 18% από τον προηγούμενο μήνα, ακόμη και όταν η ζήτηση πέφτει συνήθως κατά τη διάρκεια των διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς της Κίνας που πραγματοποιήθηκαν τον ίδιο μήνα.

Τον Φεβρουάριο, η Tesla ανέστειλε την λειτουργία του εργοστασίου της στην Καλιφόρνια για δύο ημέρες λόγω «ελλείψεων ανταλλακτικών», σε μια εποχή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ, συμπεριλαμβανομένων των General Motors και Ford Motor, σταμάτησαν μερικά από τα εργοστάσιά τους για αρκετές εβδομάδες.

Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες ανέφεραν χθες ανάκαμψη στις πωλήσεις των ΗΠΑ κατά το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με την πτώση που προκλήθηκε από κορονοϊό πέρσι, αλλά οι όγκοι περιορίστηκαν από μια παγκόσμια έλλειψη τσιπ που ανάγκασε πολλές εταιρείες να μειώσουν την παραγωγή.

Η Tesla, πούλησε 2.020 Model S/Xs κατά το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με τις 18.920 πωλήσεις το προηγούμενο τρίμηνο, πριν από τις ανανεώσεις του μοντέλου και έχει γίνει μακράν η πιο πολύτιμη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο, παρά την αυξημένη παραγωγή που έχουν οι ανταγωνιστές της όπως η Toyota, η Volkswagen και η GM.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση κερδών και πωλήσεων για την Tesla στο α' τρίμηνο του 2021

Η εταιρεία του Έλον Μάσκ δεν έδωσε guidance για τις παραδόσεις οχημάτων μέχρι τέλος του έτους, ωστόσο ανέφερε ότι μέχρι τέλος του 2021 τα εργοστάσια σε Τέξας και Βερολίνο θα έχουν αρχίσει να παραδίδουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.