ΓΔ: 910.34 0.25% Τζίρος: 43.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση κερδών και πωλήσεων για την Tesla στο α' τρίμηνο του 2021

Η εταιρεία του Έλον Μάσκ δεν έδωσε guidance για τις παραδόσεις οχημάτων μέχρι τέλος του έτους, ωστόσο ανέφερε ότι μέχρι τέλος του 2021 τα εργοστάσια σε Τέξας και Βερολίνο θα έχουν αρχίσει να παραδίδουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών τα κέρδη της Tesla στο πρώτο τρίμηνο του 2021, όμως τα έσοδα βρέθηκαν λίγο χαμηλότερα και η κατασκευάστρια εταιρεία δεν έδωσε guidance για τις παραδόσεις οχημάτων μέχρι τέλος του έτους. Στις συναλλαγές μετά την συνεδρίαση, η μετοχή της Tesla σημειώνει απώλειες 1%.

Η Tesla ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 93 σεντς με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται στα 10,39 δισ. δολάρια καταγράφοντας το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών, ενώ οι αναλυτές περίμεναν για 0,74 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 10,42 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι παραδόσεις αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο έφτασαν τις 187.877 και ήταν υπερδιπλάσιες σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα περιθώρια κέρδους ξεπέρασαν τις προβλέψεις παρά το γεγονός ότι οι τιμές των αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 13% ενώ τα Model S και Model X είδαν τις πωλήσεις τους να πέφτουν στο πρώτο τρίμηνο, εξαιτίας της ανόδου των κινεζικών ηλεκτρικών μοντέλων.

Η Tesla ανέφερε πως συνεχίζεται κανονικά η κατασκευή των εργοστασίων της σε Τέξας και Βερολίνο και θα αρχίζουν να παραδίδουν οχήματα μέχρι το τέλος του 2021. «Στο Fremont, η παραγωγή του Model Y συνέχισε να αυξάνεται και πλησιάζει πλέον την πλήρη δυναμικότητά της. Στο Τέξας η κατασκευή του εργοστασίου συνεχίζει να προχωράει ταχύτα, παραμένοντας σε πορεία να ξεκινήσει η παραγωγή και οι παραδόσεις οχημάτων αργότερα μέσα στην χρονιά» ανέφερε η Tesla που πρόσθεσε ότι στην «Ευρώπη, το χτίσιμο του Gigafactory στο Βερολίνο συνεχίζει να προχωράει με την παραγωγή και τις παραδόσεις να αναμένονται στο τέλος του 2021».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ