ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ερωτική σχέση με υπάλληλο «καίει» τον CEO της McDonald's

O επικεφαλής της McDonald's από το 2015, Στιβ Ίστερμπρουκ χάνει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας λόγω της πρόσφατης ερωτικής σχέσης με υπάλληλο.

Η McDonald's απέπεμψε τον διευθύνοντα σύμβουλό της Στιβ Ίστερμπρουκ λόγω της πρόσφατης ερωτικής σχέσης με υπάλληλο, κάτι που το διοικητικό συμβούλιο έκρινε ότι παραβιάζει την πολιτική της εταιρίας, όπως ανακοίνωσε χθες ο κολοσσός του fast-food.

Το διοικητικό συμβούλιο έκρινε ότι ο 52χρονος Ίστερμπρουκ, που ήταν επικεφαλής της McDonald's από το 2015, «επέδειξε κακή κρίση» σε ό,τι αφορά τη σχέση αυτή, ανέφερε η McDonald's σε ανακοίνωση. Ο Ίστερμπρουκ αποχωρεί και από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

«Ήταν λάθος», δήλωσε ο Ίστερμπρουκ αναφορικά με τη σχέση αυτή σε email που έστειλε χθες στους υπαλλήλους και που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ίδια την εταιρία. «Δεδομένων των αξιών της εταιρίας, συμφωνώ με το διοικητικό συμβούλιο ότι για μένα είναι πλέον η ώρα να προχωρήσω».

Η αποχώρησή του είναι από τις πλέον ηχηρές στον αμερικανικό επιχειρηματικό κόσμο τα τελευταία χρόνια αναφορικά με προσωπικές σχέσεις που κρίνονται ανάρμοστες.

Ο Κρις Κεμτσίνσκι, 51 ετών που μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος της McDonald's USA, διορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, με άμεση ισχύ. Έγινε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της McDonald's.

Σε μήνυμά του προς τους υπαλλήλους, ο Κεμτσίνσκι ευχαρίστησε τον Ίστερμπρουκ που τον έφερε στη McDonald's και δήλωσε ότι αναμένει η εταιρία να συνεχίσει με το αναπτυξιακό της πλάνο που είναι εστιασμένο στους πελάτες της. Η εταιρία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τις συνθήκες που αφορούν την αποχώρηση του Ίστερμπρουκ. Η McDonald's ανακοίνωσε ότι αναμένεται να αποκαλύψει τις οικονομικές πληροφορίες που σχετίζονται με την αποπομπή του Ίστερμπρουκ σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο, ακόμα και εντός της ημέρας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Eπένδυση 28 εκατ. ευρώ για την διεύρυνση του δικτύου των McDonald’s στην Ευρώπη

Στόχος του ομίλου είναι η δημιουργία τουλάχιστον 12 νέων εστιατορίων κάθε χρόνο, στις χώρες δραστηριότητάς του, για την επόμενη τριετία. Στο πλαίσιο αυτό, η Premier Capital φιλοδοξεί να λειτουργεί συνολικά 190 εστιατόρια McDonald’s μέχρι το τέλος του 2022.
ΔΙΕΘΝΗ

Τα McDonald's σκοπεύουν να μειώσουν τη χρήση πλαστικού στην Ευρώπη

Με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη χρήση του πλαστικού να γίνεται όλο και πιο αυστηρή, ο αμερικανικός κολοσσός McDonald's ετοιμάζεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα και να μειώσει τη χρήση του.