Φώτο: Shutterstock

Επίθεση πειρατών σε ελληνόκτητο τάνκερ

Πειρατές επιτέθηκαν στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Έλκα Αριστοτέλης ενώ βρισκόταν ανοικτά του Τόγκο και απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Επίθεση από πειρατές δέχθηκε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στις ακτές του Τόγκο, στη Δυτική Αφρική, σύμφωνα με το Reuters. Μεταξύ των ομήρων είναι δύο Φιλιππινέζοι, ένας Έλληνας και ένας Γεωργιανός, σύμφωνα με ανακοίνωση του ναυτικού του Τόγκο. Υπάλληλος της εταιρείας ασφαλείας του πλοίου έχει τραυματιστεί από πυρά. 

«Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, το δεξαμενόπλοιο Έλκα Αριστοτέλης [...] δέχθηκε επίθεση περίπου 18 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Λομέ από ενόπλους», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας επισημαίνει πως έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών. Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: «Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο “Έλκα Αριστοτέλης” νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτ. Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του. Ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σταματούν τη μεταφορά πετρελαίου Βενεζουέλας τρεις ελληνικές εταιρείες

Μετά την επιβολή κυρώσεων από την Ουάσιγκτον για το σπάσιμο του εμπάργκο, τρεις ναυτιλιακές ελληνικής ιδιοκτησίας δεσμεύθηκαν ότι σταματούν τη διακίνηση πετρελαίου από τη Βενεζουέλα.