ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
beer
Πηγή: Shutterstock

Γερμανία: Ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας και το φετινό Oktoberfest

Την ακύρωση και του φετινού Oktoberfest, της διάσημης γιορτής της μπίρας, ανακοίνωσαν πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ και ο Δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ. Αιτία για την ακύρωση του δεύτερου συνεχούς Oktoberfest είναι τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

«To μεγαλύτερο παγκόσμιο φεστιβάλ θα καταστρεφόταν εάν έπρεπε να πραγματοποιηθεί υπό όρους», τόνισε ο κ. Ζέντερ, εξηγώντας την εισήγησή του να ματαιωθεί και η φετινή διοργάνωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 21 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου. Ο κ. Ράιτερ από την πλευρά του εξήγησε ότι πρώτη προτεραιότητα των πολιτικών της Βαυαρίας είναι η υγεία των πολιτών. «Για αυτό και δεν θα έχουμε ούτε φέτος Oktoberfest. Η απόφαση έπρεπε να ληφθεί ήδη τώρα. Ζητώ την κατανόησή σας - δεν είναι εύκολη απόφαση ούτε για μένα», σημείωσε και αναφέρθηκε από τη μία πλευρά στα εκατομμύρια φίλων της συγκεκριμένης γιορτής, αλλά και στους επιχειρηματίες και εργαζόμενους που πλήττονται από την απόφαση. «Μας πλήττει όλους. Και την πόλη του Μονάχου», πρόσθεσε.

Το Oktoberfest είναι το μεγαλύτερο λαϊκό φεστιβάλ στον κόσμο και συγκεντρώνει περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες. Ο τζίρος για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ οι θέσεις εργασίας που προσφέρει είναι τουλάχιστον 13.000.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον σχεδιασμό διοργάνωσης «Oktoberfest στην έρημο» του Ντουμπάι, ο κ. Ζέντερ δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει υποκατάστατο της αυθεντικής γιορτής του Μονάχου και προέβλεψε ότι «δεν θα έχει επιτυχία». Σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχει ήδη βρεθεί έκταση 420.000 τ.μ. στην μαρίνα του Ντουμπάι και οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο του επόμενου έτους και εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 50 εκατομμύρια. Στο Ντουμπάι θα κατασκευαστούν ρέπλικες ορόσημων του Μονάχου, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν πολλές βαυαρικές ζυθοποιίες και εστιατόρια και δεν θα απουσιάσουν οι διάσημοι προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί 'Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ και Πάμελα 'Αντερσον, αλλά και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και Λόταρ Ματέους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοκίνητο σε χιόνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές χιονοπτώσεις και άνεμοι σαρώνουν πολλές περιοχές της Ευρώπης

Ισχυρές καταιγίδες και ψύχος δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία, με διακοπές ρεύματος και εμπόδια στις μετακινήσεις. Στη Γαλλία, 320.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα και δύο αντιδραστήρες έκλεισαν.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η υπηρεσία ασφαλείας μιλά για έγκλημα πολέμου μετά το πλήγμα στο Λβιβ

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θεωρεί έγκλημα πολέμου τη ρωσική νυχτερινή επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στην περιοχή του Λβιβ, κοντά στα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

«Σημαντική επιτυχία» για Γερμανία και ΕΕ η έγκριση της συμφωνίας Mercosur

Οι Γερμανοί βιομήχανοι χαιρετίζουν την έγκριση της συμφωνίας Mercosur από την ΕΕ, εκτιμώντας ότι θα μειώσει εμπορικά εμπόδια, θα εξοικονομήσει 4 δισ. ευρώ ετησίως από δασμούς και θα ενισχύσει την πρόσβαση σε κρίσιμες πρώτες ύλες.