ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ukraine-Volodimir Zelenski-Kiev
Shutterstock

Ζελένσκι: Η Ρωσία δεν έχει αποσύρει στρατιωτικό εξοπλισμό από τα σύνορα

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα μιας πλήρους κλίμακας ρωσικής επέμβασης, ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε ότι αυτό το ενδεχόμενο έχει πάψει να ισχύει προς το παρόν, αλλά πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα.

Η Ρωσία δεν έχει αποσύρει στρατιωτικό εξοπλισμό από την περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία αφότου ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα την απόσυρση των δυνάμεών της, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τα σχόλια αυτά απηχούν τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος σημείωσε ότι σημαντικός αριθμός ρωσικών δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού παραμένει στα σύνορα με την Ουκρανία, έπειτα από αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία που σήμανε συναγερμό σε δυτικές πρωτεύουσες.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα μιας πλήρους κλίμακας ρωσικής επέμβασης, ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε ότι αυτό το ενδεχόμενο έχει πάψει να ισχύει προς το παρόν, αλλά πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα.

Ο Ζελένσκι υπογράμμισε εξάλλου ότι αναμένει να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι το Κίεβο δεν αναμένει η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, να οδηγήσει σε ένα Σχέδιο Δράσης για μια Ένταξη (MAP) της Ουκρανίας στον οργανισμό, διότι ορισμένα κράτη μέλη ανησυχούν ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει τη Ρωσία.

«Όσον αφορά τα εμπόδια, δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες χώρες μεταξύ των συμμάχων που οδηγούνται από τη λογική να μην προκαλέσουν τη Ρωσία και πιστεύουν ότι το να καθόμαστε και να μην κάνουμε τίποτα είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατάμε τη Ρωσία ήρεμη», δήλωσε ο Ντμίτρο Κούλεμπα στο κανάλι Ukraine 24.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική πρεσβεία: 16 Καμερουνέζοι νεκροί πολεμώντας με Ρώσους στην Ουκρανία

Δεκαέξι Καμερουνέζοι στρατιώτες που υπηρετούσαν με τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία σκοτώθηκαν, σύμφωνα με ενημέρωση της ρωσικής πρεσβείας προς την κυβέρνηση του Καμερούν. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Επίθεση Κιέβου σε ρωσικό τερματικό πετρελαίου Ουστ-Λουγκά

Ο ουκρανικός στρατός γνωστοποίησε ότι έπληξε τον ρωσικό τερματικό πετρελαίου Ουστ-Λουγκά στη Λένινγκραντ, προκαλώντας ζημιές σε τρεις δεξαμενές της Transneft-Baltika, σύμφωνα με ανακοίνωση στο Telegram.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Αυξημένη ζήτηση για ρωσική ενέργεια, ερωτήματα στην CPC

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε αυξημένα αιτήματα για ρωσική ενέργεια από πολλές χώρες λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, ενώ ο Πούτιν πρότεινε διακοπή προμηθειών σε Ευρωπαίους που απορρίπτουν τη ρωσική ενέργεια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
σημαία Ουκρανίας ερείπια
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία

Επίθεση drone από το Κίεβο στη ρωσική περιφέρεια Βλαντίμιρ στοίχισε τη ζωή σε ζευγάρι και το παιδί τους, ενώ η πεντάχρονη κόρη τους επέζησε με εγκαύματα. Τέσσερις νεκροί και στην Ουκρανία από ρωσικά πλήγματα.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από επίθεση drone στη Ρωσία, θύματα και στην Ουκρανία

Ζευγάρι και ο επτάχρονος γιος τους έχασαν τη ζωή τους από επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιφέρεια Βλαντίμιρ. Στην Ουκρανία, ρωσικά πλήγματα σκότωσαν ένα παιδί στο Ντνιπροπετρόφσκ.