ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
bill-gates
Φώτο: Shutterstock

Υπό έρευνα για παράνομη σχέση με υπάλληλο της Microsoft ο Γκέιτς

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ αφορά σχέση πριν από 20 χρόνια, την οποία ερευνά η διοίκηση της Microsoft, με τον Γκέιτς να αρνείται ότι εξαιτίας της αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Έρευνα για τη σχέση του συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, με υπάλληλο πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες κάνει η εταιρεία, αφότου ενημερώθηκε το 2019 για το θέμα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το διοικητικό συμβούλιο εξέτασε το ζήτημα και πραγματοποίησε «διεξοδική έρευνα» με τη βοήθεια εξωτερικής δικηγορικής εταιρείας. Δεν κατέληξε σε συμπέρασμα για την έρευνα, επειδή ο Γκέιτς είχε παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο πριν ολοκληρωθεί, δήλωσε η Microsoft.

Οι διευθυντές της Microsoft κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σχέση του Γκέιτς με εργαζόμενη ήταν ακατάλληλη και αποφασίστηκε πέρυσι να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε πέρυσι τον Μάρτιο ότι παραιτείται από το διοικητικό συμβούλιο για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη φιλανθρωπία. Εκπρόσωπος του Γκέιτς είπε ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει καμία σχέση με τη ρομαντική σχέση με την υπάλληλο.

«Υπήρχε μια υπόθεση πριν από σχεδόν 20 χρόνια που έληξε φιλικά», είπε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «η απόφασή του για παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο δεν είχε καμία σχέση με αυτό το θέμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα ανακοίνωσαν στις αρχές του μήνα ότι θα πάρουν διαζύγιο, μετά από 27 χρόνια γάμου. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η πρόταση του Μπ. Γκειτς για τη διανομή φαρμάκων κατά του κορονοϊού

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft τόνισε πως αν τα φάρμακα και τα εμβόλια για τον κορονοϊό δεν είναι διαθέσιμα σε όλους τότε η φονική πανδημία θα παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Google, Facebook, Microsoft στην κορυφή των δαπανών για lobbying

Ο τομέας της τεχνολογίας ξοδεύει περισσότερα από τους τομείς των φαρμάκων, των ορυκτών καυσίμων, των χημικών και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, που κυριαρχούσαν άλλοτε στην παρασκηνιακή πολιτική πίεση (lobbying).