ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η πρόταση του Μπ. Γκειτς για τη διανομή φαρμάκων κατά του κορονοϊού

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft τόνισε πως αν τα φάρμακα και τα εμβόλια για τον κορονοϊό δεν είναι διαθέσιμα σε όλους τότε η φονική πανδημία θα παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς κάλεσε για φάρμακα κατά της πανδημίας COVID-19 και για ένα εμβόλιο κάποια στιγμή, ώστε αυτά να γίνουν διαθέσιμα για τις χώρες και τους ανθρώπους, που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και όχι «για όσους κάνουν την καλύτερη προσφορά» δηλώνοντας ότι αν επαναπαυτούμε στις δυνάμεις της αγοράς, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη χρονική παράταση της δράσης της θανατηφόρας πανδημίας.

«Αν επιτρέψουμε τα φάρμακα και τα εμβόλια να πάνε σε αυτόν που κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά, αντί για τους ανθρώπους και τις περιοχές που τα χρειάζονται περισσότερο, θα έχουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μία -αδικαιολόγητα- θανατηφόρα πανδημία» δήλωσε ο Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft, σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, στη διάρκεια μιας ψηφιακής διάσκεψης για την COVID-19 που οργάνωσε η παγκόσμια κοινωνία για το AIDS.

«Χρειαζόμαστε ηγέτες για να λάβουν αυτές τις σκληρές αποφάσεις για τη διανομή επί τη βάσει της ισότητας και όχι σύμφωνα με τις δυνάμεις της αγοράς» τόνισε ο ίδιος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο Σ. Τζινπινγκ θα έχει ο Μπιλ Γκέιτς

Το ταξίδι του συνιδρυτή της Microsoft ακολουθεί εκείνα άλλων μεγάλων παικτών της αμερικανικής οικονομίας, όπως του Τ. Μπέζος, του Τ. Κουκ και αυτό του επικεφαλής της Tesla, του Twitter και της SpaceX, του Έλον Μασκ, τον Μάιο.
ΔΙΕΘΝΗ

Γκέιτς: Στο τέλος του 2021 επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς, αν υπάρξει άμεσα εμβόλιο

«Δεν ξέρουμε ακόμη εάν αυτά τα εμβόλια θα πετύχουν», δήλωσε ο Γκέιτς. Επισημαίνοντας ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να παραχθούν επαρκείς ποσότητες εμβολίων, τόνισε ότι «η κατανομή εντός των ΗΠΑ και μεταξύ άλλων χωρών θα είναι κύριο σημείο διαφωνίας».