ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Νίκος Δένδιας πορτρέτο

Επίσκεψη Δένδια στο υπό ανέγερση πανεπιστημιακό παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το υπό κατασκευή Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλλυρο, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τονίζοντας τη σημασία του έργου.

Επίσκεψη στον χώρο κατασκευής του νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλλυρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Το έργο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπως επισημάνθηκε σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Δένδιας, με ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Χ, υπογράμμισε ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρέχει «τεχνογνωσία για τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία». Επίσης, ανέφερε πως ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου από τον πρέσβη ε.τ. Γιάννη Ραπτάκη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος.

Το νέο νοσοκομείο αποτελεί μέρος της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία και χαρακτηρίζεται ως «έργο υπερεθνικής σημασίας». Ο κ. Δένδιας εξέφρασε υπερηφάνεια και αισιοδοξία για την υλοποίησή του.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η νέα δομή θα προσφέρει «ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες υγείας, φροντίδα υψηλής ποιότητας και ελπίδα για κάθε παιδί και την οικογένειά του», όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον πρόεδρό του, Ανδρέα Δρακόπουλο, για τη «γενναιοδωρία και το όραμά τους». Τόνισε, τέλος, ότι «η ισχυρή άμυνα μιας χώρας περιλαμβάνει και τη μέριμνα για την υγεία, την παιδεία και την ευημερία των πολι

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χώρος αναμονής νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο τομέας υγείας απασχολεί πάνω από 10% των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη

Ο Ηλίας Μόσιαλος, στην ομιλία του ως επίτιμος διδάκτορας, τόνισε πως η γήρανση, οι ανισότητες, η κλιματική αλλαγή και η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζουν τα συστήματα υγείας, ενώ οι δαπάνες αυξάνονται συνεχώς παγκοσμίως.
Νίκος Δένδιας χαμόγελο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Προσθήκη εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών στην εκπαίδευση των οπλιτών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, ο Νίκος Δένδιας τόνισε μέσω Χ τη σημασία της εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες για τους Οπλίτες, που για πρώτη φορά περιλαμβάνει ΚΑΡΠΑ και διαχείριση πολεμικού τραύματος.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δε διαπιστώθηκε διαρροή αερίου λόγω δυσοσμίας, λέει η ΕΔΑ

Η Enaon EDA διαβεβαιώνει πως η δυσάρεστη οσμή στη Θεσσαλονίκη δεν οφείλεται σε διαρροή αερίου ή βλάβη στο δίκτυο, μετά από ελέγχους σε πολλές περιοχές. Το δίκτυο παρακολουθείται διαρκώς και η εταιρεία παραμένει σε ετοιμότητα.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δεν εντοπίστηκε διαρροή αερίου μετά από ελέγχους της ΕΔΑ

Έλεγχοι από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης μετά από αναφορές για οσμή αερίου δεν έδειξαν διαρροή ή πρόβλημα στο δίκτυο. Η εταιρεία διαβεβαιώνει για τη δημόσια ασφάλεια και δίνει τηλέφωνο άμεσης επέμβασης.
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 1.600 πολίτες στην έρευνα του Οδοντιατρικού Συλλόγου στη ΔΕΘ

Περίπου 1.600 άτομα συμμετείχαν σε έρευνα για τη στοματική υγεία στο περίπτερο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στη 90ή ΔΕΘ, όπου προσφέρονται ενημερωτικές και διαδραστικές δράσεις για την πρόληψη και φροντίδα του στόματος.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ισχυρή επένδυση στην Υγεία για ανθεκτικό ΕΣΥ

Ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ, τόνισε τη μεγάλη επένδυση στις υποδομές του ΕΣΥ που βελτιώνει τις συνθήκες για ασθενείς και εργαζόμενους. Αναφέρθηκε σε οργανωμένες υπηρεσίες και πρόοδο με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.