ΓΔ: 2484.69 0.38% Τζίρος: 304.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Ο Τραμπ δημοπραττεί 1,6 εκατ. εκτάρια στην Αρκτική Αλάσκα

Η αρμόδια υπηρεσία (Bureau of Land Management -BLM) ανακοίνωσε ότι η δημοπρασία για τα ενεργειακά αποθέματα της Αλάσκας (National Petroleum Reserve in Alaska) θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε χθες ότι θα δημοπρατήσει περίπου 1,6 εκατομμύρια εκτάρια εδαφών στην Αρκτική Αλάσκα για την ανάπτυξη πετρελαϊκών δραστηριοτήτων.

Η δημοπρασία αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση υπόσχεται πως ακόμη περισσότερα εδάφη θα δοθούν προς εκμετάλλευση στο μέλλον.

Η αρμόδια υπηρεσία (Bureau of Land Management -BLM) ανακοίνωσε ότι η δημοπρασία για τα ενεργειακά αποθέματα της Αλάσκας (National Petroleum Reserve in Alaska) θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Θα πρόκειται για την 15η διάθεση εδαφών προς μίσθωση για πετρελαϊκή εκμετάλλευση από την BLM στην περιοχή της δυτικής πλευράς της Βόρειας Πλευράς της Αλάσκας.

Παράλληλα, η ίδια υπηρεσία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατάρτισης ενός σχεδίου, για την ανατροπή των μέτρων προστασίας που είχαν δρομολογηθεί την περίοδο της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα για την προστασία εκτάσεων 9,3 εκατομμυρίων εκταρίων από την πετρελαϊκή ανάπτυξη.

Τα μέτρα αυτά υιοθετήθηκαν για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των ταράνδων (καριμπού), των μεταναστευτικών πτηνών, αλλά κι άλλων χαρακτηριστικών του αναφερόμενου φυσικού περιβάλλοντος, που είναι σημαντικά για την ζωή των ντόπιων κατοίκων της περιοχής, αλλά και των ΗΠΑ.

Από την άλλη μεριά, τόσο η κυβέρνηση Τραμπ, όσο και η πετρελαϊκή βιομηχανία υποστηρίζουν ότι το σχέδιο Ομπάμα είναι πολύ περιοριστικό (για τις γεωτρήσεις πετρελαίου) και πρέπει να αντικατασταθεί.

“Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας των γεωτρήσεων πετρελαίου ήταν συνετή, η κατάρτιση ενός νέου σχεδίου, το οποίο δρομολογεί την καλύτερη ανάπτυξη από τους φυσικούς μας πόρους, ενώ παρέχει προστασία για σημαντικούς φυσικούς πόρους, όπως η επιβίωση [των ντόπιων],” δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας BLM για την πολιτεία της Αλάσκας, Τσαντ Πάντγκετ.

Η αναφερόμενη περιοχή που βρίσκεται στα δυτικά του θρυλικού όρμου (Prudhoe Bay), αλλά και των πεδίων πετρελαϊκών γεωτρήσεων (Kuparuk) τελεί για δεκαετίες υπό καθεστώς υπανάπτυξης.

Ο εντοπισμός αρκετών πιθανών πεδίων πετρελαϊκών γεωτρήσεων έχει μετατοπίσει τις δραστηριότητες δυτικότερα της Βόρειας Πλευράς της Αλάσκας και τα αποθέματα πετρελαίου, που βρίσκονται στην μεγαλύτερη εδαφική έκταση ομοσπονδιακής ιδιοκτησίας των ΗΠΑ, χαρακτηρίζουν την περιοχή, ως πολλά υποσχόμενη για την έναρξη μιας νέας παραγωγή πετρελαίου στην Αλάσκα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη θα πουλά πετρέλαιο άμεσα με τη νέα συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στο Ιράν να πουλάει άμεσα πετρέλαιο μετά από νέα συμφωνία, υπό την προϋπόθεση ότι το Ιράν θα τηρεί συγκεκριμένους όρους. Οι τιμές πετρελαίου διεθνώς υποχώρησαν μετά τη σχετική ανακοίνωση.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Επανέρχονται οι κυρώσεις των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζει την επαναφορά κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο, λόγω πτώσης τιμών, σημειώνοντας ότι το πετρέλαιο πλέον ρέει άφθονο. Το ανέφερε σε συνάντηση με ηγέτες στα πλαίσια της G7 στο Εβιάν.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται διεθνή βοήθεια για τα Στενά του Ορμούζ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στη G7, τόνισε πως δεν χρειάζεται διεθνής βοήθεια για τα Στενά του Ορμούζ μετά από συμφωνία με το Ιράν, αλλά δεν θα ήταν κακή ιδέα λίγα πλοία άλλων χωρών. Ο Μακρόν πρότεινε πάλι διεθνή αποστολή υπό γαλλοβρετανική διοίκηση.