ΓΔ: 879.69 0.05% Τζίρος: 2.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:56:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ο Τραμπ δημοπραττεί 1,6 εκατ. εκτάρια στην Αρκτική Αλάσκα

Η αρμόδια υπηρεσία (Bureau of Land Management -BLM) ανακοίνωσε ότι η δημοπρασία για τα ενεργειακά αποθέματα της Αλάσκας (National Petroleum Reserve in Alaska) θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε χθες ότι θα δημοπρατήσει περίπου 1,6 εκατομμύρια εκτάρια εδαφών στην Αρκτική Αλάσκα για την ανάπτυξη πετρελαϊκών δραστηριοτήτων.

Η δημοπρασία αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση υπόσχεται πως ακόμη περισσότερα εδάφη θα δοθούν προς εκμετάλλευση στο μέλλον.

Η αρμόδια υπηρεσία (Bureau of Land Management -BLM) ανακοίνωσε ότι η δημοπρασία για τα ενεργειακά αποθέματα της Αλάσκας (National Petroleum Reserve in Alaska) θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Θα πρόκειται για την 15η διάθεση εδαφών προς μίσθωση για πετρελαϊκή εκμετάλλευση από την BLM στην περιοχή της δυτικής πλευράς της Βόρειας Πλευράς της Αλάσκας.

Παράλληλα, η ίδια υπηρεσία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατάρτισης ενός σχεδίου, για την ανατροπή των μέτρων προστασίας που είχαν δρομολογηθεί την περίοδο της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα για την προστασία εκτάσεων 9,3 εκατομμυρίων εκταρίων από την πετρελαϊκή ανάπτυξη.

Τα μέτρα αυτά υιοθετήθηκαν για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των ταράνδων (καριμπού), των μεταναστευτικών πτηνών, αλλά κι άλλων χαρακτηριστικών του αναφερόμενου φυσικού περιβάλλοντος, που είναι σημαντικά για την ζωή των ντόπιων κατοίκων της περιοχής, αλλά και των ΗΠΑ.

Από την άλλη μεριά, τόσο η κυβέρνηση Τραμπ, όσο και η πετρελαϊκή βιομηχανία υποστηρίζουν ότι το σχέδιο Ομπάμα είναι πολύ περιοριστικό (για τις γεωτρήσεις πετρελαίου) και πρέπει να αντικατασταθεί.

“Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας των γεωτρήσεων πετρελαίου ήταν συνετή, η κατάρτιση ενός νέου σχεδίου, το οποίο δρομολογεί την καλύτερη ανάπτυξη από τους φυσικούς μας πόρους, ενώ παρέχει προστασία για σημαντικούς φυσικούς πόρους, όπως η επιβίωση [των ντόπιων],” δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας BLM για την πολιτεία της Αλάσκας, Τσαντ Πάντγκετ.

Η αναφερόμενη περιοχή που βρίσκεται στα δυτικά του θρυλικού όρμου (Prudhoe Bay), αλλά και των πεδίων πετρελαϊκών γεωτρήσεων (Kuparuk) τελεί για δεκαετίες υπό καθεστώς υπανάπτυξης.

Ο εντοπισμός αρκετών πιθανών πεδίων πετρελαϊκών γεωτρήσεων έχει μετατοπίσει τις δραστηριότητες δυτικότερα της Βόρειας Πλευράς της Αλάσκας και τα αποθέματα πετρελαίου, που βρίσκονται στην μεγαλύτερη εδαφική έκταση ομοσπονδιακής ιδιοκτησίας των ΗΠΑ, χαρακτηρίζουν την περιοχή, ως πολλά υποσχόμενη για την έναρξη μιας νέας παραγωγή πετρελαίου στην Αλάσκα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Επαφές ΗΠΑ και Ρωσίας για την σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου

Οι υπουργοί Ενέργειας των δυο υπερδυνάμεων είχαν συνομιλία για την πορεία των μέτρων που έχουν ληφθεί μετά τις 12 Απριλίου με την Ρωσία να έχει μειώσει την παραγωγή κατά 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.