ΓΔ: 877.69 0.53% Τζίρος: 4.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:56:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Amazon-Bezos
Shutterstock

Δίωξη σε βάρος της Amazon για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στις ΗΠΑ

Ο εισαγγελέας της Ουάσιγκτον, αξιώνει την καταβολή αποζημιώσεων και τη λήψη μέτρων για να απαγορευτούν αυτού του είδους οι πρακτικές στο μέλλον.

Αντιμέτωπη για μία ακόμη φορά με τις κατηγορίες για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών τακτικών είναι η Amazon, καθώς ο γενικός εισαγγελέας της Ουάσιγκτον, Καρλ Ράσιν, άσκησε σήμερα δίωξη σε βάρος της, για παρεμπόδιση του ελεύθερου ανταγωνισμού στο διαδικτυακό εμπόριο.

«Η συμπεριφορά της Amazon και το μερίδιό της στην αγορά αποδεικνύουν την πρόθεσή της να οικοδομήσει ένα μονοπώλιο και υποδεικνύει μια επικίνδυνη πιθανότητα επιτυχίας στην επικράτησή της στον τομέα της διανομής στο διαδίκτυο», αναφέρεται στην αγωγή του εισαγγελέα Καρλ Ράσιν.

Καταλογίζει στον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου ότι εμποδίζει τις εταιρείες να πωλούν τα προϊόντα τους λιγότερο ακριβά αλλού, παρά μόνο στην πλατφόρμα του. Παράλληλα, αξιώνει την καταβολή αποζημιώσεων και τη λήψη μέτρων για να απαγορευτούν αυτού του είδους οι πρακτικές στο μέλλον.

«Η Amazon χρησιμοποίησε τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά της διανομής μέσω διαδικτύου για να κερδίσει με κάθε τίμημα», αναφέρει στο Twitter.

Ο όμιλος από το Σιάτλ «μεγιστοποιεί τα κέρδη του σε βάρος των πωλητών και των καταναλωτών, που αναγκάζονται να πληρώσουν τεχνητά αυξημένες τιμές, βλάπτοντας τον ανταγωνισμό και την καινοτομία», συνεχίζει.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Amazon-Bezos
ΔΙΕΘΝΗ

Η πτώση του ηλεκτρονικού εμπορίου φέρνει πονοκέφαλο στην Amazon

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις με αυξανόμενα κόστη καθώς γιγαντώνονται τα μεγέθη της ενώ μειώνεται η ζήτηση πλέον για ηλεκτρονικές αγορές.
amazon, eshop, ecommerce
ΔΙΕΘΝΗ

Σε σφάλμα λογισμικού αποδίδεται το μεγάλο διαδικτυακό «black out»

Η εταιρεία Fastly εξήγησε ότι το bug βρισκόταν σε μια ενημέρωση λογισμικού που έστειλε στους πελάτες της στις 12 Μαΐου και ενεργοποιήθηκε όταν ένας από τους πελάτες της έκανε αλλαγές στις ρυθμίσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

«Black out» στο διαδίκτυο, «έπεσαν» μεγάλες ειδησεογραφικές σελίδες

Η εταιρεία cloud computing Fastly ανακοίνωσε ότι ερευνά «τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην απόδοση με τις υπηρεσίες». Εκτός λειτουργίας τέθηκαν, μεταξύ άλλων, το Bloomberg, η Amazon και ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου.