ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Η Λευκορωσία επικρίνει τους περιορισμούς από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι περισσότεροι από τους γείτονες της Λευκορωσίας και πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη απαγόρευσαν τις πτήσεις της Belavia, μετά την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους της Ryanair με προορισμό τη Λιθουανία και τη σύλληψη ενός αντιφρονούντα δημοσιογράφου.

Ο επικεφαλής του εθνικού αερομεταφορέα της Λευκορωσίας Belavia καταδίκασε σήμερα, χαρακτηρίζοντάς την «ποταπή» την απόφαση χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν στην εταιρεία περιορισμούς στον εναέριο χώρο, μετά την αναγκαστική προσγείωση ενός επιβατικού αεροσκάφους στο Μινσκ.

Οι περισσότεροι από τους γείτονες της Λευκορωσίας και πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη απαγόρευσαν τις πτήσεις της Belavia, μετά την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους της Ryanair με προορισμό τη Λιθουανία και τη σύλληψη ενός αντιφρονούντα δημοσιογράφου που επέβαινε σε αυτό.

Η ΕΕ πρότεινε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της στην κρατική Belavia και την απαγόρευση προσγείωσης των αεροσκαφών της στα αεροδρόμια της ΕΕ.

Σε μια ανάρτηση σήμερα στη σελίδα του στο Facebook, ο διευθυντής της Belavia Ιγκόρ Τσεργκίνετς έγραψε πως τέτοιου είδους βήματα ισοδυναμούν με κυρώσεις στην αεροπορική εταιρεία, την οποία περιέγραψε ως αθώα.

«Είναι προφανές ότι αυτές οι κυβερνήσεις σχεδίασαν όχι μόνο να κλείσουν τις χώρες τους για προσγείωση στα αεροπλάνα μας, αλλά επίσης, με μια ιδιαίτερα φασιστική διαστροφή, κλείνουν τους αεροδιαδρόμους έναν προς έναν. Μας χλευάζουν», έγραψε ο Τσεργκίνετς.

Ο ίδιος επέκρινε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, επειδή επέβαλαν τους περιορισμούς προτού ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας ερευνήσει το περιστατικό.

«Όλα αυτά συμβαίνουν πριν από μια έρευνα για το περιστατικό, για το οποίο ενδεχομένως υπάρχουν κάποιοι ένοχοι, όμως η Belavia δεν βρίσκεται μεταξύ αυτών», συμπλήρωσε.

«Τιμωρούν την αθώα Belavia, χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει μια έρευνα. Είναι ποταπό».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι συνομιλίες Πούτιν - Λουκασένκο

Ο Λουκασένκο μετέβη αεροπορικώς χθες στη Ρωσία για συνομιλίες με τον Πούτιν, εν μέσω του σάλου που έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η καθήλωση στο έδαφος ενός αεροσκάφους στο Μινσκ και η σύλληψη ενός αντιφρονούντα μπλόγκερ.
Charles Michel, Evropaiki Enosi, EE, EU
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν θα ανεχθούμε από τη Λευκορωσία να «παίζει» με τις ζωές αθώων

Για τις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας, ο κ. Μισέλ είπε ότι οι 27 επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στις πέντε αρχές της πολιτικής της ΕΕ και κάλεσαν τον Ύπατο Εκπρόσωπο και την Επιτροπή να παρουσιάσουν έκθεση με πολιτικές επιλογές.
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ρωσική επέμβαση στη Λευκορωσία θα ήταν το χειρότερο σενάριο

Για τον αρχηγό του γαλλικού κράτους, οποιαδήποτε ξένη επέμβαση «θα ήταν ανεπιθύμητη. Η βούλησή μας είναι να μετάσχει η Ρωσία στο διάλογο για τη Λευκορωσία και να βοηθήσει να πείσουμε τον πρόεδρο Λουκασένκο να δεχτεί μια διαμεσολάβηση του ΟΑΣΕ».