ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
amazon, eshop, ecommerce
Φώτο: Shutterstock

Σε σφάλμα λογισμικού αποδίδεται το μεγάλο διαδικτυακό «black out»

Η εταιρεία Fastly εξήγησε ότι το bug βρισκόταν σε μια ενημέρωση λογισμικού που έστειλε στους πελάτες της στις 12 Μαΐου και ενεργοποιήθηκε όταν ένας από τους πελάτες της έκανε αλλαγές στις ρυθμίσεις.

Η Fastly, η εταιρεία cloud computing που ευθύνεται για την τεράστια βλάβη που σημειώθηκε χθες Τρίτη στους ιστότοπους πολλών ειδησεογραφικών μέσων σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από κάποιο σφάλμα λογισμικού (bug) όταν ένας από τους πελάτες της άλλαξε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του.

Η χθεσινή παγκόσμια βλάβη, που επηρέασε ακόμη και τον ιστότοπο του Λευκού Οίκου και της βρετανικής κυβέρνησης, προκάλεσε ερωτήματα για την εξάρτηση του διαδικτύου από λίγες μόνο εταιρείες.

«Η βλάβη ήταν ευρεία και σοβαρή και λυπούμαστε πραγματικά για τις επιπτώσεις της στους πελάτες μας και σε όσους βασίζονται σε αυτούς», επεσήμανε η Fastly σε ανάρτησή της την οποία υπογράφει ο Νικ Ρόκγουελ, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένη για το πρόβλημα αυτό.

Η Fastly τόνισε ότι θα εξετάσει και θα δώσει εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους δεν εντόπισε το σφάλμα του λογισμικού στη διάρκεια των ελέγχων που διεξήγαγε.

Η εταιρεία εξήγησε ότι το bug βρισκόταν σε μια ενημέρωση λογισμικού που έστειλε στους πελάτες της στις 12 Μαΐου και ενεργοποιήθηκε όταν ένας από τους πελάτες της έκανε αλλαγές στις ρυθμίσεις, προκαλώντας τη δυσλειτουργία του προγράμματος η οποία επηρέασε το 85% του δικτύου της Fastly.

Η εταιρεία εντόπισε το πρόβλημα ένα λεπτό αφού σημειώθηκε, στις 12:47 ώρα Ελλάδας και οι τεχνικοί της το έλυσαν στις 13:27. «Μέσα σε 49 λεπτά το 95% του δικτύου μας λειτουργούσε κανονικά», εξήγησε η Fastly.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εφημερίδα και λάπτοπ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προσωρινή διακοπή ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ λόγω αναβάθμισης συστημάτων

Λόγω αναβάθμισης συστημάτων του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι servers του Πρακτορείου δεν θα είναι διαθέσιμοι και η μετάδοση ειδήσεων θα διακοπεί από Κυριακή 2 Νοεμβρίου, 00:01, για 6 με 7 ώρες. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Μικροτσίπ και τεχνητή νοημοσύνη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα ανακοίνωση της LEGO Education από το PR Newswire

Η LEGO® Education παρουσιάζει βιωματικά μαθήματα πληροφορικής και AI για δημοτικό και γυμνάσιο, προσφέροντας στους εκπαιδευτικούς τα κατάλληλα εργαλεία για ενεργή συμμετοχή των μαθητών, σύμφωνα με νέα παγκόσμια έκθεση.
Τεχνητή νοημοσύνη επιχειρήσεις
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ψηφιακή παιδεία στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Τριήμερη δράση για την ψηφιακή παιδεία και την ενημέρωση στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης διεξήχθη 9 έως 11 Ιανουαρίου 2026 στο Ίδρυμα Ευγενίδου από British Council, με στήριξη του Κέντρου Αθηνά.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

FBI: Έρευνα σε σπίτι δημοσιογράφου για ρεπορτάζ απολύσεων επί Τραμπ

Πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας ερεύνησαν το σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post για πιθανή διαρροή απόρρητων στοιχείων, σύμφωνα με New York Times. Η δημοσιογράφος είχε καλύψει θέματα σχετικά με την εκστρατεία Τραμπ.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης για μπλόκα: Παρακάμψεις στην κυκλοφορία, όχι κλειστά τελωνεία

Στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι η ΕΛ.ΑΣ. κρατά ανοιχτή την κυκλοφορία με παρακαμπτήριες στα αγροτικά μπλόκα, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτραπεί νέο κλείσιμο τελωνείων, προειδοποιώντας για μεγάλες αποζημιώσεις λόγω ζημιών στην οικονομία.
Κτίριο Ideal Holdings
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

IDEAL Holdings: Ολοκλήρωσε τον μετασχηματισμό στην Πληροφορική

Η IDEAL Holdings ολοκλήρωσε τον οργανωτικό μετασχηματισμό των επενδύσεών της στην Πληροφορική, δημιουργώντας νέο όμιλο με εταιρείες τις Byte, Adacom, IDEALSW και Bluestream, με αλλαγές σε θέσεις διοίκησης και ανανεωμένη μετοχική σύνθεση.