ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shuuterstock

Άναψαν τα «αίματα» στη G7, λογομαχία Μακρόν -Τζόνσον για Βορ. Ιρλανδία

Λογομαχία ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο Εμμάνουελ Μακρόν και τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον προκειμένου να επιλυθεί ο γρίφος των βορειοϊρλανδικών εμπορικών ροών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν λογόφερε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τη γεωγραφία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit καθώς οι δύο ηγέτες συζητούσαν πώς θα επιλυθεί ο γρίφος των βορειοϊρλανδικών εμπορικών ροών.

"Ο πρόεδρος είπε πως η Τουλούζη και το Παρίσι είναι μέρος μιας ενιαίας γεωγραφικής περιοχής και πως η Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται σε ένα νησί", ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph σύμφωνα με το οποίο ο Μακρόν υπαινίχθηκε πως η Βόρεια Ιρλανδία δεν είναι τμήμα του ΗΒ.

"Ο πρόεδρος θέλει να υπογραμμίσει πως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και πως δεν είναι σωστό να γίνεται τέτοιου είδους σύγκριση", ανέφερε το Ελιζέ.

"Υπενθύμισε (στον Τζόνσον) πως η έξοδος του ΗΒ από την ΕΕ είναι μια βρετανική απόφαση και πως πρέπει να μείνουμε στον λόγο που έχει δοθεί", ανέφερε το Ελιζέ. "Ο πρόεδρος κατηύθυνε στη συνέχεια τη συζήτηση πίσω στα θέματα-κλειδιά της G7".

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

World-Health-Organization-WHO-POY-ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΠΟΥ χαιρέτισε τη δέσμευση της G7 για τη δωρεά 870 εκατ. δόσεων

«Είναι μια μεγάλη βοήθεια, όμως χρειαζόμαστε περισσότερες και τις χρειαζόμαστε ταχύτερα», είπε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα.