ΓΔ: 879.89 0.08% Τζίρος: 0.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:31:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Pixabay

Η Αυστρία απορρίπτει τα περί μπλόκου στις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας

Στις σημερινές δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι κυρώσεις πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο στοχευμένες.

Τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν πρόσφατα, για μπλοκάρισμα από μέρους της Αυστρίας των οικονομικών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Λευκορωσίας, απέρριψε σήμερα, πριν την Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, διευκρινίζοντας πως "μετά από αυτήν την ψυχρή πράξη κρατικής αεροπειρατείας πρέπει σαφώς να αυξήσουμε την πίεση, αλλά δεν θέλουμε επίσης να τιμωρήσουμε τον λαό της Λευκορωσίας".

Σύμφωνα με τον ίδιο "ποτέ δεν προβάλαμε καμία αντίσταση, αυτή είναι μία πλήρως ψευδής είδηση. Ήταν τελείως σαφές, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε τον Μάιο ότι υπάρχουν οικονομικές κυρώσεις. Ήταν μια κανονική διαπραγματευτική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν και άλλα κράτη όπως η Γερμανία και η Γαλλία, και η Αυστρία είναι ίσως ένα από τα κράτη που επενδύουν περισσότερο στο διάλογο με την κοινωνία των πολιτών".

Η ειδησεογραφική πύλη "Politico" ανέφερε την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη τρεις διπλωμάτες της ΕΕ, ότι σε σχετική συνάντηση εργασίας την Τετάρτη, η Αυστρία "είχε φρενάρει" όσον αφορά περιορισμούς στον χρηματοπιστωτικό τομέα και πως η Βιέννη ανησυχεί για την ισχυρή συμμετοχή των τραπεζών της στη Λευκορωσία.

Στις σημερινές δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι κυρώσεις πρέπει να είναι "όσο το δυνατόν πιο στοχευμένες" και "να πλήξουν εκείνους που θέλουμε να πλήξουμε, και όχι για παράδειγμα δάνεια στον ιδιωτικό τομέα, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ή την κοινωνία των πολιτών", ενώ ο ίδιος παρέπεμψε στο γεγονός ότι εναντίον των κυρώσεων μπορεί να ασκηθεί αγωγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οπότε αυτές πρέπει να είναι "στεγανές και αιτιολογημένες".

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία; Αποσύρεται από την πολιτική ζωή ο πρώην καγκελάριος Κουρτς

Ο Κουρτς αποχώρησε από την καγκελαρία τον Οκτώβριο έπειτα από την έναρξη της έρευνας εναντίον του για διαφθορά, αλλά παρέμεινε στην ηγεσία του κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας.
Austria, Afstria, Austria, Korona Virus, Corona Virus, Lockdown
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Σε ισχύ το αυστηρό lockdown, έντονες ανιδράσεις από τους πολίτες

Ταραχές σε αρκετές χώρες της Ευρώπης λόγω της επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων, αυστηροί κανόνες στην Αυστρία, με καθώς 8,9 εκατ. πολίτες δεν επιτρέπεται να εξέλθουν των σπιτιών τους παρά μόνο για πολύ βασικές ανάγκες.
Austria, Afstria, Austria, Korona Virus, Corona Virus, Lockdown
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αυστρία επιβάλλει και πάλι ολικό lockdown, υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Σύμφωνα με τον υπηρεσιακό καγκελάριο της χώρας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ το ολικό lockdown θα ισχύσει αρχικά για 10 ημέρες και θα διαρκέσει το πολύ 20 ημέρες, ενώ από την 1η Φεβρουαρίου γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε όλους τους πολίτες.
metanastes
ΔΙΕΘΝΗ

Εκκενώθηκαν δύο καταυλισμοί μεταναστών στα σύνορα Λευκορωσίας - Πολωνίας

Ο υπ. Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ χαρακτήρισε «παραπληροφόρηση» την «είδηση» ότι η ΕΕ θα παραλάβει 2.000 μετανάστες. Αρνείται κάθε προσπάθεια διαπραγμάτευσης με το καθεστώς Λουκασένκο η Πολωνία.