ΓΔ: 1186.15 -0.47% Τζίρος: 29.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:35:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ένα βήμα ακόμα για την λήξη του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας

Σύντομα θα συναντηθούν οι διμερείς ομάδας εργασίας για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στη σκιά των δηλώσεων του αμερικανού υπ. Οικονομικών οτι ενδέχεται να αυξηθούν οι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα.

Κινεζικές και αμερικανικές ομάδες διαπραγματευτών για την οικονομία και το εμπόριο διατήρησαν αποτελεσματική επικοινωνία και οι διμερείς ομάδες εργασίας θα συναντηθούν σύντομα για διαβουλεύσεις, με στόχο την πλήρη προετοιμασία του επόμενου κύκλου οικονομικών και εμπορικών διαβουλεύσεων υψηλού επιπέδου, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση αξιωματούχου στο Πεκίνο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου Γκάο Φενγκ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ θα συναντηθούν με την Κίνα στην μισή απόσταση των εκατέρωθεν διεκδικήσεων και θα κάνουν συγκεκριμένες ενέργειες για την καλλιέργεια συνθηκών, κατάλληλων για τις διαπραγματεύσεις.

Αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα τόσο της Κίνας, όσο και των ΗΠΑ, αλλά κι ολόκληρου του κόσμου,” δήλωσε ο Γκάο.

Το μέλλον των διαπραγματεύσεων συνεχίζει να απασχολεί τους επενδυτές την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter πως θα αναβάλει την επιβολή πρόσθετων δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δισ. δολαρίων για 15 ημέρες, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε πως μπορεί να επιβληθούν και δασμοί ύψους 30% από το τέλος Οκτώβρη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία καλεί για λύση στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι εταιρίες σε όλο τον κόσμο αναμένουν μια ένδειξη βελτίωσης στη διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς και τόνισε την ανάγκη για εξεύρεση λύσης.
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνηση «καλής θέλησης» από Τραμπ για την λήξη του εμπορικού πολέμου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ γνωστοποίησε ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να αναβάλει την εφαρμογή υψηλότερων τελωνειακών δασμών σε εισαγόμενα αγαθά κινεζικής προέλευσης αξίας 250 δισ. δολαρίων για 15 ημέρες