ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Χαμηλή οικονομική - πληθυσμιακή ανάπτυξη στην Αυστραλία λόγω Covid-19

Η Αυστραλία τώρα αναμένει ο πληθυσμός της να φτάσει στα 38,8 εκατομμύρια το 2061, αναπροσαρμόζοντας προς τα κάτω, την εκτίμηση του 2015, που προέβλεπε πληθυσμό 40 εκατομμυρίων μέχρι το 2056.

Η Αυστραλία αναπροσάρμοσε σήμερα προς τα κάτω, τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη του πληθυσμού της, αλλά και για την οικονομική της ανάπτυξη κατά τα επόμενα 40 χρόνια, εξαιτίας των επιπτώσεων από την πανδημία COVID-19.

H Καμπέρα έκλεισε τα διεθνή σύνορά της το Μάρτιο του 2020 σε όλους, εξαιρουμένων των πολιτών και των μόνιμων κατοίκων της, σε μία προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα ξανανοίξει τα σύνορα στους μετανάστες, μόνο όταν πιστέψει πως είναι ασφαλές να το κάνει.

Η Αυστραλία τώρα αναμένει ο πληθυσμός της να φτάσει στα 38,8 εκατομμύρια το 2061, αναπροσαρμόζοντας προς τα κάτω, την εκτίμηση του 2015, που προέβλεπε πληθυσμό 40 εκατομμυρίων μέχρι το 2056.

Σήμερα, ο συνολικός πληθυσμός της φτάνει στα 26 εκατομμύρια.

«Η οικονομία θα είναι μικρότερη και ο πληθυσμός της Αυστραλίας θα είναι πιο γερασμένος, από ότι στην αντίθεση περίπτωση, με ενεργές επιπτώσεις για τα οικονομικά και νομισματικά μας αποτελέσματα» θα δηλώσει αύριο, ο Αυστραλός υπουργός των Οικονομικών Τζος Φρίντενμπεργκ, σύμφωνα με αποσπάσματα από μία ομιλία του, που έχει στα χέρια του το Reuters.

«Η αύξηση του πληθυσμού ήταν η κινητήριος δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη της Αυστραλίας κατά τις πρόσφατες δεκαετίες».

Ωστόσο, με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και τη γήρανση του πληθυσμού, η Καμπέρα ανακοινώνει τώρα ότι αναμένει ετήσια οικονομική ανάπτυξη στο 2,6% για τα επόμενα 40 χρόνια, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση για ανάπτυξη στο 3% ετησίως.

Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του Σίδνεϊ ξύπνησαν σήμερα σε καθεστώς λοκντάουν, ένα μέτρο που ελήφθη για να περιοριστεί μια έξαρση νέων κρουσμάτων κορονοϊού, η οποία προκλήθηκε από την περισσότερο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, που προκαλεί ανησυχία παντού στον κόσμο και ιδιαίτερα στη Ρωσία, όπου η Αγία Πετρούπολη ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ θανάτων.

Η παραλλαγή Δέλτα, η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο στην Ινδία, είναι πλέον παρούσα σε τουλάχιστον 85 χώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δημιουργώντας φόβους, παρά τις εκστρατείες εμβολιασμού, για νέα κύματα της πανδημίας, η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στην όγδοη εβδομάδα λοκντάουν το Σίδνεϊ λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα»

Η Αυστραλία, που είχε γλιτώσει για αρκετό καιρό από την πανδημία, πλήττεται από μια έξαρση των μολύνσεων, που οφείλονται στη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία απειλεί τη στρατηγική της "μηδενικής Covid".
china-australia-investments
ΔΙΕΘΝΗ

Για οικονομικό πόλεμο κατά της Αυστραλίας κατηγορούν την Κίνα οι ΗΠΑ

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Κίνα επέβαλε σειρά τιμωρητικών κυρώσεων σε αυστραλιανά προϊόντα στο πλαίσιο της διμερούς πολιτικής σύγκρουσης που βύθισαν τις διμερείς σχέσεις στο χειρότερο επίπεδο από τα γεγονότα της Τιενανμέν.
Makron-Morison
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Μόρισον μετά την κρίση των υποβρυχίων

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως «εναπόκειται στην κυβέρνηση της Αυστραλίας να προτείνει σαφείς ενέργειες για τον επανακαθορισμό της διμερούς σχέσης μας και τη συνέχιση μιας κοινής δράσης στον Ινδο-Ειρηνικό».