ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mario Draghi, Italy, Italia
Φωτο: Shutterstock

Ιταλία: Το δημόσιο χρέος της χώρας θα αγγίξει το 160% του ΑΕΠ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, κ. Μ. Ντράγκι, εκτίμησε ακόμη ότι η οικονομία της χώρας του θα τρέξει με ρυθμό 4,2% φέτος, ενώ ανησυχεί και για την πορεία του ιδιωτικού χρέους.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε σήμερα στη διαφαινόμενη οικονομική ανάκαμψη, αλλά και στις σοβαρές συνέπειες της πανδημίας, στον παραγωγικό ιστό της χώρας.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην χώρα μας το δημόσιο χρέος, από το 135% του 2019, στο τέλος του 2021 θα αγγίξει το 160% του ΑΕΠ», δήλωσε ο Ντράγκι.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι «είναι πιθανό η φάση αυτή αύξησης του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους να μην έχει ακόμη τελειώσει», αλλά επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες, διότι η επανένταξή τους στην αγορά της εργασίας, μετά από ένα τέτοιο τραύμα, δεν μπορεί να είναι άμεση».

Ο Ντράγκι θεωρεί ότι το ιταλικό ΑΕΠ θα αυξηθεί, φέτος, περισσότερο από το 4,2% που έχει υπολογίσει η Κομισιόν, αλλά τονίζει ότι ο ρυθμός αυτός ανάπτυξης πρέπει να γίνει ακόμη εντονότερος για να ξεπερασθεί η ευρεία ζημιά που προκάλεσε η υγειονομική κρίση.

«Πρέπει να πετύχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη και για να περιορίσουμε την αύξηση του δημόσιου χρέους», υπογράμμισε τέλος ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός. Οι κύριοι στόχοι είναι να τονωθεί η αγοραστική ζήτηση και να αυξηθούν οι φορολογικές εισπράξεις.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

«Σύννεφα» στην Ιταλία για τους χειρισμούς Ντράγκι με τα εμβόλια

Οι Ιταλοί δηλαδή άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι και ο Μάριο Ντράγκι, παρά την μεγάλη εμπειρία του βρίσκει μπροστά του αρκετά εμπόδια, με αποτέλεσμα ορισμένοι να έχουν αρχίσει να απογοητεύονται.