ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία

Μετά από 12 χρόνια, ο Νετανιάχου έφυγε από την πρωθυπουργική κατοικία

Τα τελευταία χρόνια, το κτίριο αυτό, στη συμβολή των οδών Μπάλφουρ και Σμολένσκιν, είχε μετατραπεί στο επίκεντρο των διαδηλώσεων αντιπάλων του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και η οικογένειά του αποχώρησαν από την επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού του Ισραήλ έπειτα από δώδεκα χρόνια.

«Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η οικογένεια Νετανιάχου εγκατέλειψε την επίσημη (πρωθυπουργική) κατοικία της Μπάλφουρ», ανέφερε ο Οφέρ Γκολάν, ο εκπρόσωπος της οικογένειας του ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ.

Ο κ. Νετανιάχου αποχώρησε από την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία έναν μήνα αφού ορκίστηκε νέα κυβέρνηση.

Τα τελευταία χρόνια, το κτίριο αυτό, στη συμβολή των οδών Μπάλφουρ και Σμολένσκιν, είχε μετατραπεί στο επίκεντρο των διαδηλώσεων αντιπάλων του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που διχάζει βαθιά τους Ισραηλινούς, κατηγορείται από την δικαιοσύνη της χώρας του για δωροληψία, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Είχε συμφωνήσει με τον διάδοχό του Ναφτάλι Μπένετ να εγκαταλείψει το οίκημα ως χθες.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz εξήγησε σε ρεπορτάζ της πως ο κ. Μπένετ αποφάσισε να δώσει στον κ. Νετανιάχου μια «περίοδο προσαρμογής».

Ο πρώην πρωθυπουργός υποδέχθηκε στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία την Νίκι Χέιλι, την πρώην πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του ο διάδοχός του, γεγονός που προκάλεσε σάλο και επικρίσεις για επίδειξη περιφρόνησης προς τη νέα κυβέρνηση.

Η συμμαχία οκτώ κομμάτων που σχημάτισε τη νέα κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του κ. Μπένετ και του Γιαΐρ Λαπίντ, ανέλαβε την εξουσία στα μέσα του Ιουνίου.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ο κ. Μπένετ σχεδιάζει να διανυκτερεύει τέσσερις φορές την εβδομάδα στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία. Η σύζυγός του και τα τέσσερα παιδιά τους σχεδιάζουν να παραμείνουν στο σπίτι τους στη Ραανανά, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Στον κ. Νετανιάχου, τον πολιτικό που παρέμεινε στον θώκο του πρωθυπουργού περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία του εβραϊκού κράτους, ανήκει ιδιωτική κατοικία στην παραθαλάσσια πόλη της Καισαρείας.

Τη δωδεκαετία που ήταν πρωθυπουργός έμενε μόνιμα μαζί με την οικογένειά του στην επίσημη κατοικία στην Ιερουσαλήμ, που χρησιμοποιούσε επίσης για να υποδέχεται ξένους αξιωματούχους και ηγέτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου παραμένει υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ο Νετανιάχου διατηρεί το ρόλο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στο Ισραήλ, καθώς οι αντίπαλοί του αδυνατούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, παρά την απώλεια της πλειοψηφίας του δεξιού συνασπισμού του, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.
Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Το κόμμα Νετανιάχου κατηγορεί τα αραβικά κόμματα για νοθεία στις εκλογές

Το κόμμα του Νετανιάχου κατηγόρησε τα αραβικά κόμματα για «κλοπή εκλογών» μετά το ρεκόρ 17 εδρών, κάνοντας λόγο για διαφθορά και νοθεία. Τα κόμματα Ράαμ και το Κοινό Ψηφοδέλτιο πέτυχαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από το αναμενόμενο.
Εκλογές Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Το κόμμα Νετανιάχου κατηγορεί τα αραβικά κόμματα για «κλοπή» των εκλογών

Το κόμμα του Νετανιάχου κατηγόρησε τα αραβικά κόμματα για νοθεία στις εκλογές, καθώς αναμένεται να κερδίσουν 17 έδρες. Το Λικούντ υποστηρίζει πως διαθέτει αποδείξεις για διαφθορά, απειλές, βία και παράνομες πρακτικές.
Ισαάκ Χέρτζογκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισάακ Χερτζόγκ: Να σχηματιστεί οπωσδήποτε νέα κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, κάλεσε τα κόμματα να προσπαθήσουν για σχηματισμό κυβέρνησης και να αποφύγουν νέες εκλογές, καθώς δεν υπάρχει σαφής πλειοψηφία μετά τις κάλπες. Τις επόμενες μέρες θα ορίσει εντολοδόχο.
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ δηλώνει έτοιμη για διάλογο με τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ

Η ΕΕ δηλώνει έτοιμη για ειλικρινή, ανοικτό διάλογο με τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ μετά τις εκλογές, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με βάση τις μακροχρόνιες σχέσεις και τις κοινές δημοκρατικές αξίες.
Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός Άραβας ηγέτης ζητεί εβραϊο-αραβική συμμαχία κατά του Νετανιάχου

Ο Γιούσεφ Τζαμπαρίν κάλεσε σε εβραϊκο-αραβική συνεργασία για απομάκρυνση του Νετανιάχου, τονίζοντας πως όσοι θέλουν αληθινή εναλλακτική πρέπει να απευθυνθούν στην Ενοποιημένη Λίστα που εμφανίζεται ενισχυμένη μετά τις εκλογές.