ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Patriot-usa-australia
Πηγή: U.S. Army

Εκτόξευσαν Patriot οι ΗΠΑ για πρώτη φορά σε άσκηση στην Αυστραλία

Αμερικανοί στρατιώτες που έχουν τις βάσεις τους στην Ιαπωνία και στο Γκουάμ χρησιμοποίησαν πυραύλους Patriot για τη στοχοποίηση μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων (drones) την Παρασκευή.

Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε εκτοξεύσεις πυραύλων του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot στην Αυστραλία για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης Talisman Sabre 21 (TS 21), όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ο Στρατός των ΗΠΑ.

«Οι μονάδες της Αντιαεροπορικής Άμυνας των ΗΠΑ για την περιοχή του Ειρηνικού, σε συνεργασία με την Αντιαεροπορική Άμυνα της Αυστραλίας, ολοκλήρωσαν τις πρώτες εκτοξεύσεις πυραύλων εδάφους-αέρος του συστήματος Patriot από έδαφος της Αυστραλίας, στη διάρκεια της άσκησης Talisman Sabre 21» ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Αμερικανοί στρατιώτες που έχουν τις βάσεις τους στην Ιαπωνία και στο Γκουάμ χρησιμοποίησαν πυραύλους Patriot για τη στοχοποίηση μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων (drones) την Παρασκευή.

Η διεξαγωγή της άσκησης συνεχίζεται μέχρι την 31η Ιουλίου.

Τη χρονιά αυτή, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ μαζί με τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Κορέα, συμμετέχουν στην άσκηση.

Συνολικά, στα επιχειρησιακά σενάρια της άσκησης λαμβάνουν μέρος 17.000 στρατιώτες.

Στο μεταξύ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ινδία και η Ινδονησία έχουν προσκληθεί ως παρατηρητές.

Η άσκηση TS πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός αποδέχεται την πρόσκληση Τραμπ για τη σύνοδο G7

Ο Μόρισον, αντίθετα με άλλους ηγέτες, έχει αποφύγει να επικρίνει δημόσια τον Τραμπ και έχει ενώσει δυνάμεις με τις ΗΠΑ στην πιο αυστηρή στάση της Ουάσινγκτον απέναντι στην Κίνα, τον βασικό εμπορικό εταίρο της Αυστραλίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Pfizer: Αγορά 200 εκατ. επιπλέον δόσεων εμβολίων από τις ΗΠΑ

Η διευθύντρια των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων δήλωσε χθες ότι ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 53% σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.
USA, HPA, Yelen
ΔΙΕΘΝΗ

Γέλεν: Περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια από τις τράπεζες για το κλίμα

H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ενθάρρυνε τις αναπτυξιακές τράπεζες να αυξήσουν την προσοχή τους στην κλιματική προσαρμογή και να υποστηρίξουν τις αναπτυσσόμενες χώρες για την υλοποίηση φιλόδοξων μέτρων μείωσης των εκπομπών βλαβερών αερίων.
ΔΙΕΘΝΗ

Nord Stream 2: Παρέμβαση Βρυξελλών για τη συμφωνία ΗΠΑ - Γερμανίας

Eκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις προσπάθειες παράτασης της συμφωνίας μεταφοράς φυσικού αερίου της Ουκρανίας με τη Ρωσία, η οποία λήγει το 2024.