ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Pfizer: Αγορά 200 εκατ. επιπλέον δόσεων εμβολίων από τις ΗΠΑ

Η διευθύντρια των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων δήλωσε χθες ότι ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 53% σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

Η Pfizer και ο γερμανικός της εταίρος BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει αγοράσει 200 εκατ. πρόσθετες δόσεις του εμβολίου τους κατά της COVID-19 και ότι έχει την επιλογή να αγοράσει μια επικαιροποιημένη εκδοχή του εμβολίου που στοχεύει σε νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού. Η ανακοίνωση ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των δόσεων που θα χορηγηθούν στις ΗΠΑ σε 500 εκατ., εκ των οποίων περίπου τα 208 εκατ. δόσεις έχουν ήδη παραδοθεί, σύμφωνα με τα έως χθες στοιχεία της κυβέρνησης.

Η Pfizer υπέγραψε τον περασμένο χρόνο συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση για την αγορά 100 εκατ. δόσεων εμβολίου έναντι περίπου 2 δισεκ. δολαρίων, με τη δυνατότητα αγοράς επιπλέον 500 εκατ. δόσεων. Η πλειονότητα των νέων δόσεων θα δοθεί έως τα τέλη του έτους και τα υπόλοιπα 90 εκατ. θα παραδοθούν έως τις 30 Απριλίου της επόμενης χρονιάς, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Η διευθύντρια των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων δήλωσε χθες ότι ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 53% σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα. Το στέλεχος Δέλτα, που αρχικά εντοπίστηκε στην Ινδία, αντιστοιχεί σε πάνω από το 80% των νέων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Η Pfizer είπε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι οι εταιρείες σχεδιάζουν να ζητήσουν την έγκριση των αμερικανικών και των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για μια ενισχυτική δόση των εμβολίων τους κατά της COVID-19. Οι εταιρίες έχουν σχεδιάσει μια νέα εκδοχή του εμβολίου που στοχεύει στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, το οποίο σχεδιάζουν να δοκιμάσουν τις επόμενες εβδομάδες, αλλά έχουν πει ότι το υφιστάμενο εμβόλιο μπορεί επίσης να προσφέρει προστασία έναντι του παραλλαγμένου στελέχους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν: 60 εκατ. Αμερικανοί μπορούν να κάνουν την 3η δόση του Pfizer

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ότι τα εμβολιασμένα άτομα με τα σκευάσματα της Moderna και της Johnson & Johnson θα δουν να έρχεται η σειρά τους, καθώς η μελέτη των δεδομένων που τους αφορούν είναι σε εξέλιξη.