ΓΔ: 892.13 -2.27% Τζίρος: 74.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimata, money, metrita, cash, euro
Φωτο: Shutterstock

Η Κομισιόν ενέκρινε πρόσθετη χρηματοδότηση 46,4 εκατ. ευρώ στην Κύπρο

Το ποσό ύψους 46,4 εκατ. ευρώ θα δοθεί μέσω τροποποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ανταγωνιστικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη».

Πρόσθετη χρηματοδότηση, ύψους 46,4 εκατ. ευρώ, για την οικονομική ανάκαμψη στην Κύπρο ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του REACT-EU.

Το ποσό ύψους 46,4 εκατ. ευρώ θα δοθεί μέσω τροποποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ανταγωνιστικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη» και θα επενδυθεί για την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, κυρίως με μη επιστρεπτέα οικονομική στήριξη για κεφάλαια κίνησης (επιχορηγήσεις), καθώς και για δράσεις που συμβάλλουν στους στόχους της κλιματικής αλλαγής.

Εξάλλου, η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την τροποποίηση Επιχειρησιακών προγραμμάτων στην Ισπανία, ύψους 1 δισεκ. ευρώ και στην Ιταλία, ύψους 1,6 δισεκ. ευρώ, στο πλαίσιο του REACT-EU.

Το REACT-EU αποτελεί μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης (NextGenerationEU) και παρέχει 50,6 δισεκ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση (σε τρέχουσες τιμές) κατά τη διάρκεια του 2021 και του 2022 σε προγράμματα πολιτικής συνοχής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε Τουρκία από τον ΟΗΕ για Κύπρο ζητούν Αμερικανοί γερουσιαστές

Σε επιστολή τους προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ οι γερουσιαστές τονίζουν ότι «η αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών δεν θα περιοριστεί στη ρητορική εάν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Βαρώσια συνεχίσουν να παραβιάζονται».
ΔΙΕΘΝΗ

Την κυριαρχία ελληνικών νησιών αμφισβητεί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

Ο Χουλουσί Ακάρ ανέβασε τους τόνους για ακόμη μια φορά κατηγορώντας την Ελλάδα ακόμα και για την κτηματογράφηση των νησιών, ενώ υπενθύμισε την καταστροφή της Σμύρνης σημειώνοντας «να μην επιδιώκουν οι Έλληνες νέες περιπέτειες».
ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Περνά στην ανάκαμψη με στυλοβάτες εργαζόμενους και επιχειρήσεις

O υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε ότι «ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου στο 12,9% επιβεβαιώνει τη δυναμικότητα της κυπριακής οικονομίας».