ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Προχρηματοδότηση 24,9 δισ. για την Ιταλία στο πλαίσιο Ταμείου Ανάκαμψης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκρίνει περαιτέρω εκταμιεύσεις βάσει της εφαρμογής των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που περιγράφονται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ιταλίας.

Προχρηματοδότηση ύψους 24,9 δισ. ευρώ για την Ιταλία, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης (NextGenerationEU), ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα 24,9 δισεκατομμύρια ευρώ προχρηματοδότησης, αντιστοιχούν στο 13% των επιχορηγήσεων και δανείων που έχει να λαμβάνει η Ιταλία, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Η χώρα πρόκειται να λάβει συνολικά 191,5 δισεκατομμύρια ευρώ καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του σχεδίου της (68,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις και 122,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια). Η Επιτροπή θα εγκρίνει περαιτέρω εκταμιεύσεις βάσει της εφαρμογής των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που περιγράφονται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ιταλίας.

Μερικές από τις επενδύσεις που χρηματοδοτεί το RRF στην Ιταλία είναι η εξασφάλιση της πράσινης μετάβασης με 32,1 δισεκατομμύρια ευρώ, η υποστήριξη της ψηφιακής μετάβασης με 13,4 δισεκατομμύρια ευρώ και η ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής ανθεκτικότητας με 26 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ιταλικό σχέδιο εντάσσεται στην πρωτοφανή ανταπόκριση της ΕΕ για να βγει ισχυρότερη από την κρίση COVID-19, προωθώντας τις πράσινες και ψηφιακές μεταβάσεις και ενισχύοντας την ανθεκτικότητα και τη συνοχή στις κοινωνίες των χωρών-μελών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ χρηματοδότησε δέκα έργα υποψήφια στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Τα έργα αυτά έλαβαν στήριξη από την ΕΕ ύψους άνω των 1,7 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του σκέλους MEDIA του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», ενώ είναι αποτέλεσμα συμπαραγωγής διεθνών ομάδων από διάφορες χώρες της ΕΕ.
Draghi
ΔΙΕΘΝΗ

Ντράγκι: Aνάγκη αλλαγής των κανόνων Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «το να επιμείνουμε στους ίδιους κανόνες του παρελθόντος με τη σημερινή χρηματο-οικονομική υποδομή, στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το θεωρώ κάτι το μη ρεαλιστικό».
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αναμένουμε απόφαση για αποχώρηση Λετονίας από Σύμβαση Κωνσταντινούπολης

Η Ε.Ε. αναμένει την οριστικοποίηση της απόφασης της Λετονίας να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, δηλώνοντας αμηχανία και υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός για κράτος-μέλος της Ε.Ε.
Άνδρας με ακουστικά συνεδρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρναούτογλου: Η Ελλάδα αντιμέτωπη με ενεργειακό έλλειμμα στην αγορά υδρογόνου

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρα στήριξης για την Ελλάδα, που κινδυνεύει να καλύπτει μόλις το 50% της ζήτησης υδρογόνου την επόμενη δεκαετία.