ΓΔ: 901.15 -0.43% Τζίρος: 57.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
Φωτο: Shutterstock

Γερμανία: Εργοδότες και συνδικάτα καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν

«Συνεχίστε να είστε συνετοί και υπεύθυνοι. Συμβάλετε στο να προστατευθούν οι πολίτες στις επιχειρήσεις από την μόλυνση» προτρέπουν οι πρόεδροι των εργοδοτών, Ράινερ Ντούλγκερ και της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων, Ράινερ Χόφμαν.

Κοινή έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυναν οι Γερμανοί εργοδότες και τα γερμανικά συνδικάτα λόγω της στασιμότητας των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη Γερμανία. «Πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην διακινδυνεύσουμε αυτό που πετύχαμε. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το τρέχον ποσοστό εμβολιασμού», αναφέρεται στη κοινή έκκληση των προέδρων των εργοδοτών Ράινερ Ντούλγκερ και της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) Ράινερ Χόφμαν, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

«Κάθε εμβολιασμένο άτομο βοηθά στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19 και στην μεγαλύτερη επιστροφή στην κανονικότητα, στην ιδιωτική και επαγγελματική ζωή. Εκατομμύρια εργαζόμενοι εμβολιάστηκαν από γιατρούς των επιχειρήσεων τις τελευταίες εβδομάδες. Συνολικά, πάνω από πέντε εκατομμύρια δόσεις εμβολίου εστάλησαν στους γιατρούς των διαφόρων επιχειρήσεων. Αυτό βοήθησε να διευρυνθεί η προσπάθεια εμβολιασμού και να προσεγγίσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους», προσθέτουν στην κοινή τους δήλωση.

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την στασιμότητα της δυναμικής του εμβολιασμού. Ιδίως, οι πιο επιθετικές παραλλαγές του ιού έχουν ως συνέπεια την εκ νέου αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Με σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ένα ευρύ φάσμα κανονισμών για τηλεργασία και την προστασία δεδομένων, προσφορές διαγνωστικών τεστ και συλλογικές συμβάσεις εργασίας για τον μετριασμό της κρίσης του κορονοϊού, οι κοινωνικοί εταίροι -παρά τις δύσκολες συνθήκες- διατήρησαν την οικονομική ζωή και κατέστησαν ασφαλείς τους τόπους εργασίας», όπως τονίζουν περαιτέρω οι Ντούλγκερ και Χόφμαν.

«Ως εκ τούτου, απευθυνόμαστε για άλλη μια φορά ως κοινωνικοί εταίροι σε όλους τους εργοδότες και τους εργαζόμενους στη Γερμανία: συνεχίστε να είστε συνετοί και υπεύθυνοι. Συμβάλετε στο να προστατευθούν οι πολίτες στις επιχειρήσεις από την μόλυνση». «Οι εργοδότες πρέπει -όπου αυτό είναι δυνατόν- να προσφέρουν εμβόλια και διαγνωστικά τεστ. Ταυτόχρονα, απευθύνουμε έκκληση στους εργαζόμενους να αποδεχθούν τις προσφορές εμβολίων και διαγνωστικών τεστ και να συμβάλουν έτσι στην αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών και στο υψηλό επίπεδο προστασίας από τον κορονοϊό».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Εξαιρούνται από περιορισμούς οι πλήρως εμβολιασμένοι στη Γερμανία

Στη Γερμανία έχουν ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους πάνω από 7 εκατ. άνθρωποι οι οποίοι δε θα χρειάζεται να πραγματοποιούν τεστ για να μπορούν να επισκέπτονται καταστήματα και κομμωτήρια.
ΔΙΕΘΝΗ

Να επιταχύνει η Κομισιόν τα «πιστοποιητικά εμβολιασμού» ζητά ο Βέμπερ

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρει πως η πρόταση της Κομισιόν για το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» ήρθε πολύ αργά παρά τις πιέσεις που υπήρχαν από τον Ιανουάριο και τόνισε πως πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες ενόψει τουριστικής περιόδου.