ΓΔ: 2594.52 1.38% Τζίρος: 366.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:37
Φωτο: Shutterstock

Η Google θα προσφέρει τραπεζικό λογαριασμό

Μία νέα υπηρεσία θα παρουσιάσει η Google από την επόμενη χρονιά προσφέροντας προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε συνεργασία με την Citigroup, σύμφωνα με το Reuters.

Η Alphabet Inc (Google) θα προσφέρει τραπεζικούς λογαριασμούς από κάποια στιγμή το επόμενο έτος σε συνεργασία με την Citigroup και μια μικρή πιστωτική ένωση του Πανεπιστήμιου του Στάνφορντ σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. 

Οι λεπτομέρειες του έργου, με την επωνυμία Cache, αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την Wall Street Journal και ακολουθούν αντίστοιχες κινήσεις των Apple και Facebook.

Το σχέδιο του Facebook για την δημιουργία του κρυπτονομίσματος Libra αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό από τις ρυθμιστικές αρχές, ανησυχώντας κυρίως για τον κίνδυνο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την ασφάλεια συναλλαγών και δεδομένων χρηστών.

Υπάρχουν όμως και ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα χρησιμοποιήσουν την τεράστια ψηφιακή τους επιρροή σε άλλους τομείς επιχειρηματικών και οικονομικών υποδομών.

«Η προσέγγισή μας θα είναι να συνεργαστούμε βαθιά με τις τράπεζες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα», δήλωσε ο Caesar Sengupta, γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος πληρωμών της Google. «Μπορεί να είναι το ελαφρώς μακρύτερο μονοπάτι, αλλά είναι πιο βιώσιμο», ανέφερε ο Sengupta.

Ερωτηθείς για τα σχέδια της Google, ο Αμερικανός Δημοκρατικός γερουσιαστής Mark Warner που βρίσκεται στην επιτροπή που εποπτεύει τις τραπεζικές εργασίες, δήλωσε ότι ήταν είχε κάποιες επιφυλάξεις. Ο Warner είπε στο CNBC ότι βρίσκει ανησυχητικό το γεγονός ότι τεχνολογικοί γίγαντες όπως το Facebook ή η Google εισέρχονταν σε νέους τομείς προτού υπάρξουν κάποιες κανονιστικές ρυθμίσεις. «Νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει πολύ αυστηρός έλεγχος», πρόσθεσε.

Την Τρίτη, το Facebook ξεκίνησε μια ενοποιημένη υπηρεσία πληρωμών μέσω της οποίας οι χρήστες σε όλες τις πλατφόρμες μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές χωρίς να εξέλθουν από την εφαρμογή, με την ονομασία Facebook Pay, η οποία είναι ξεχωριστή από το πρόγραμμα Libra.

Η υπηρεσία Google Pay είναι ήδη δημοφιλής σε χώρες όπως η Ινδία, όπου έχει πάνω από 67 εκατ. μηνιαίους χρήστες και χρησιμοποιείται ευρέως από πληρωμές σε είδη παντοπωλείου έως μεταφορές με Uber.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο κέντρου δεδομένων
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ελσίνκι ζητά από τη Google να σταματήσει τα νέα data centers

Η φινλανδική κυβέρνηση ζήτησε από τη Google να παγώσει έως τον Οκτώβριο 2026 τα σχέδια για νέα κέντρα δεδομένων σε Μούχος και Καγιάανι μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, παρά τη μεγάλη επένδυση στην περιοχή.
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η ΕΕ να αξιοποιεί τα πρόστιμα στη Google για μείωση εισφορών

Ο Μπενζαμέν Χαντάντ πρότεινε τα δισεκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα στη Google να χρησιμοποιηθούν για μείωση της εισφοράς των κρατών μελών στον προϋπολογισμό της ΕΕ, τη στιγμή που υπάρχει διχασμός για το μέγεθος και τις προτεραιότητες των δαπανών.
Λογότυπο Google εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Βαρύ πρόστιμο 403 εκατ. ευρώ στη Google για τα δεδομένα τοποθεσίας

Πρόστιμο 403 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στη Google για τις πρακτικές παρακολούθησης τοποθεσίας χρηστών επέβαλλε η Ιρλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων, ενώ καλείται να συμμορφωθεί με τον GDPR εντός έξι μηνών.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις για ΤΝ από πρώην Google DeepMind και κοινό αίτημα Σάντερς-Μπάνον

Ο Μπιλάλ Τσουγκντάι, πρώην μηχανικός της Google DeepMind, προειδοποιεί ότι η ισχυρή Τεχνητή Νοημοσύνη δύσκολα ελέγχεται και θα μπορούσε να απειλήσει την ανθρωπότητα, επικαλούμενος πρόσφατα περιστατικά διαρροής ελέγχου σε ΙΑ συστήματα.
Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Σχέδιο νόμου για απαγόρευση γυμνού σε ανήλικους online

Η βρετανική κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει άμεσα, ώστε να απαγορεύσει σε ανήλικους την αποστολή, λήψη ή προβολή γυμνών εικόνων, κρίνoντας ανεπαρκείς τις προτάσεις της Apple και Google για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο.
Λογότυπο Google εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Google επενδύει 13 δισ. ευρώ στη Φινλανδία για κέντρα δεδομένων και AI

Η Google επενδύει 13 δισ. ευρώ τα επόμενα 2 χρόνια στη Φινλανδία, δημιουργώντας κέντρα δεδομένων για AI σε Χαμίνα, Καζάανι, Μούχος και Βάαλα, στη μεγαλύτερη επένδυσή της στην Ευρώπη μέχρι σήμερα.