ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Η Google θα προσφέρει τραπεζικό λογαριασμό

Μία νέα υπηρεσία θα παρουσιάσει η Google από την επόμενη χρονιά προσφέροντας προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε συνεργασία με την Citigroup, σύμφωνα με το Reuters.

Η Alphabet Inc (Google) θα προσφέρει τραπεζικούς λογαριασμούς από κάποια στιγμή το επόμενο έτος σε συνεργασία με την Citigroup και μια μικρή πιστωτική ένωση του Πανεπιστήμιου του Στάνφορντ σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. 

Οι λεπτομέρειες του έργου, με την επωνυμία Cache, αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την Wall Street Journal και ακολουθούν αντίστοιχες κινήσεις των Apple και Facebook.

Το σχέδιο του Facebook για την δημιουργία του κρυπτονομίσματος Libra αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό από τις ρυθμιστικές αρχές, ανησυχώντας κυρίως για τον κίνδυνο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την ασφάλεια συναλλαγών και δεδομένων χρηστών.

Υπάρχουν όμως και ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα χρησιμοποιήσουν την τεράστια ψηφιακή τους επιρροή σε άλλους τομείς επιχειρηματικών και οικονομικών υποδομών.

«Η προσέγγισή μας θα είναι να συνεργαστούμε βαθιά με τις τράπεζες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα», δήλωσε ο Caesar Sengupta, γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος πληρωμών της Google. «Μπορεί να είναι το ελαφρώς μακρύτερο μονοπάτι, αλλά είναι πιο βιώσιμο», ανέφερε ο Sengupta.

Ερωτηθείς για τα σχέδια της Google, ο Αμερικανός Δημοκρατικός γερουσιαστής Mark Warner που βρίσκεται στην επιτροπή που εποπτεύει τις τραπεζικές εργασίες, δήλωσε ότι ήταν είχε κάποιες επιφυλάξεις. Ο Warner είπε στο CNBC ότι βρίσκει ανησυχητικό το γεγονός ότι τεχνολογικοί γίγαντες όπως το Facebook ή η Google εισέρχονταν σε νέους τομείς προτού υπάρξουν κάποιες κανονιστικές ρυθμίσεις. «Νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει πολύ αυστηρός έλεγχος», πρόσθεσε.

Την Τρίτη, το Facebook ξεκίνησε μια ενοποιημένη υπηρεσία πληρωμών μέσω της οποίας οι χρήστες σε όλες τις πλατφόρμες μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές χωρίς να εξέλθουν από την εφαρμογή, με την ονομασία Facebook Pay, η οποία είναι ξεχωριστή από το πρόγραμμα Libra.

Η υπηρεσία Google Pay είναι ήδη δημοφιλής σε χώρες όπως η Ινδία, όπου έχει πάνω από 67 εκατ. μηνιαίους χρήστες και χρησιμοποιείται ευρέως από πληρωμές σε είδη παντοπωλείου έως μεταφορές με Uber.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πρόστιμα σε Google και Telegram για απαγορευμένο περιεχόμενο

Ο λόγος επιβολής των προστίμων είναι η μη διαγραφή απαγορευμένου περιεχομένου. Πρόκειται για την ισχυρότερη κίνηση στην οποία έχει προβεί μέχρι στιγμής η Μόσχα για να περιορίσει τις ξένες εταιρείες τεχνολογίας.
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Google, Facebook, Microsoft στην κορυφή των δαπανών για lobbying

Ο τομέας της τεχνολογίας ξοδεύει περισσότερα από τους τομείς των φαρμάκων, των ορυκτών καυσίμων, των χημικών και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, που κυριαρχούσαν άλλοτε στην παρασκηνιακή πολιτική πίεση (lobbying).
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 60 δισ. δολάρια τα έσοδα της Alphabet στο τρίμηνο

Η μητρική εταιρεία της Google ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών και στο δεύτερο τρίμηνο κατέγραψε κέρδη ύψους 18,5 δισ. δολαρίων, με τα συνολικά της έσοδα να πραγματοποιούν άλμα 62% σε σχέση με το περασμένο έτος.