ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Αύξηση εσόδων κατά 24% κατέγραψε ο ταχυδρομικός τομέας

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα ταχυδρομικά γραφεία κάλυψαν όλα τα χωριά και τις πόλεις, ενώ τα σημεία προσφοράς υπηρεσιών ταχυμεταφοράς κάλυψαν σε ποσοστό 98% τα χωριά και τις πόλεις στη χώρα.

Ο τομέας των ταχυδρομείων και της προσφοράς υπηρεσιών ταχυμεταφοράς, κατέγραψε ταχεία ανάπτυξη κατά τα τελευταία οκτώ χρόνια, μετά την ώθηση που δόθηκε από το Πεκίνο στην αναβάθμιση των σχετικών υλικοτεχνικών υποδομών διοικητικής υποστήριξης, αλλά και από τη γενικότερη βελτίωση της κατανάλωσης, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρμόδιες αρχές.

Τα έσοδα του αναφερόμενου τομέα αυξήθηκαν από 198 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 30,55 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2012, σε περισσότερα από 1,1 τρισεκατομμύρια γουάν το 2020, καταγράφοντας μία ετήσια μέση αύξηση κατά 24% δήλωσε ο Μα Τζουνσένγκ, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ταχυδρομείων στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Ο αριθμός των πακέτων που διαχειρίστηκε ο ταχυδρομικός τομέας της Κίνας, αυξήθηκε κατά 14 φορές από το 2012, στα 83,5 δισεκατομμύρια πακέτα το 2020, σύμφωνα με τον Μα που εκτίμησε ότι θα αυξηθεί στα 100 δισεκατομμύρια πακέτα, μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Το δίκτυο προσφοράς των υπηρεσιών επεκτάθηκε παραπέρα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα ταχυδρομικά γραφεία κάλυψαν όλα τα χωριά και τις πόλεις, ενώ τα σημεία προσφοράς υπηρεσιών ταχυμεταφοράς κάλυψαν σε ποσοστό 98% τα χωριά και τις πόλεις στη χώρα. Ο τομέας των ταχυδρομικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ταχυμεταφοράς εξελίχθηκε σε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και της καθημερινότητας των ανθρώπων, συνεισφέροντας στον οικονομικό κύκλο και διασφαλίζοντας την παράδοση προμηθειών σε περιόδους κρίσης, πρόσθεσε ο Μα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

covid-19-metallaxi-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα- κορονοϊός: 14 εκατ. άνθρωποι θα υποβληθούν σε τεστ στην Τιαντζίν

Η Τιαντζίν, μεγάλη πόλη-λιμάνι που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, μετατράπηκε σε νέα ζώνη ανησυχίας μετά τον εντοπισμό εκεί περισσότερων από 20 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.
xi jinping-china-kina
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν κάνει πίσω στον εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου της η Κίνα

Η ανακοίνωση του Πεκίνου καταγράφηκε μία ημέρα μετά τη δέσμευση που έκαναν τα πέντε κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να εμποδίσουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων.