ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Γερμανία: Τριμερής η μάχη στις εκλογές υποστηρίζει η Αναλένα Μπέρμποκ

Η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων δήλωσε: «είμαι αισιόδοξη για την πορεία του κόμματός μου, οι Πράσινοι θέλουν να αναλάβουν ευθύνες από ηγετική θέση».

Η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία του κόμματός της ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου, παρά την δημοσκοπική του πτώση και κάνει λόγο για μάχη τριών κομμάτων.

«Η προηγούμενη προεκλογική μάχη των δύο μεγάλων κομμάτων (Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών) έχει πλέον μετατραπεί σε μια τριμερή μάχη, κάτι που την καθιστά ακόμη πιο συναρπαστική. Τρία δημοκρατικά κόμματα είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Είμαι αισιόδοξη για την πορεία του κόμματός μου», δήλωσε η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ σήμερα στο περιθώριο μιας προεκλογικής εμφάνισής της στο Κίελο.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δημοσιεύθηκαν από το Σάββατο και μετά, οι Πράσινοι καταλαμβάνουν όμως μόνο την τρίτη θέση μετά τους Χριστιανδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές ( CDU / CSU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με 17% έως 18%. «Αυτές οι τελευταίες εβδομάδες των ομοσπονδιακών εκλογών θα είναι απίστευτα συναρπαστικές. Το ερώτημα είναι εάν μετά τις εκλογές θα είναι δυνατός ένας συνασπισμός δύο κομμάτων ή εάν θα είναι απαραίτητος ο σχηματισμός τρικομματικού συνασπισμού. Εμείς υποστηρίζουμε μια ανανέωση, άλλοι υποστηρίζουν μάλλον ένα status quo και την συνέχιση της κατάστασης ως έχει. Οι Πράσινοι θέλουν να αναλάβουν ευθύνες από ηγετική θέση», τόνισε η Μπέρμποκ.

«Είναι αναγκαίες οι επενδύσεις στο μέλλον. Ας βρούμε τα απαραίτητα κονδύλια διευρύνοντας το φρένο χρέους, έτσι ώστε οι γέφυρες, και οι εγκαταστάσεις των σχολείων και της υγείας να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών στο μέλλον και να μην συνεχίσουν να είναι προβληματικές», κατέληξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Scholz, Germania, Germany
ΔΙΕΘΝΗ

Ελπίδες για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία μέχρι τέλος του έτους

Ο συμπρόεδρος του κεντροαριστερού κόμματος, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς αναφέρει πως μια κυβερνητική συμμαχία μεταξύ του SPD, των Πρασίνων και του FDP θα μπορούσε να έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Germania-ekloges
ΔΙΕΘΝΗ

Διεργασίες των Πρασίνων για να υπάρξει κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία

Το κόμμα των Πρασίνων που ήταν από τους μεγάλους κερδισμένους των εκλογών συνεδριάζει ώστε να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Το SPD ελπίζει να υπάρχει συμφωνία μέχρι τέλος του έτους.