ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η ΕΚΤ πρέπει να λάβει υπόψη τη βελτίωση των χρηματοδοτικών συνθηκών

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Βιλερουά ντε Γκαλό σημείωσε ότι οι οικονομίες της Γαλλίας και της Ευρωζώνης αναμένεται να επανέλθουν στα προ της πανδημίας επίπεδα στις αρχές του 2022 ή ίσως νωρίτερα. 

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να λάβει υπόψη την πρόσφατη βελτίωση των χρηματοδοτικών συνθηκών κατά τη συζήτηση του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων της (PEPP), δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Βιλερουά ντε Γκαλό. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΑΜ, ο Βιλερουά είπε ότι οι χρηματοδοτικές συνθήκες στην Ευρωζώνη βελτιώθηκαν από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Ιούνιο.

«Η συζήτησή μας πρέπει να λάβει υπόψη αυτή τη βελτίωση στις χρηματοδοτικές συνθήκες», σημείωσε. Ο Βιλερουά είπε ότι δεν υπάρχει σπουδή για απόφαση σχετικά με το μέλλον του PEPP στη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο, γιατί, σε αντίθεση με τη Fed, η ΕΚΤ μπορεί να προσαρμόσει τις μηνιαίες αγορές της ανάλογα με τις χρηματοδοτικές συνθήκες.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι οικονομίες της Γαλλίας και της Ευρωζώνης αναμένεται να επανέλθουν στα προ της πανδημίας επίπεδα στις αρχές του 2022 ή ίσως νωρίτερα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΚΤ, Ευρωσύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤ: Η μεθοδολογία των stress test των τραπεζών για την κλιματική αλλαγή

Σύμφωνα με την ΕΚΤ, τα stress test θα βοηθήσουν στη βελτίωση της διαθεσιμότητας και της ποιότητας των στοιχείων και στο να γίνουν κατανοητά τα πλαίσια των ασκήσεων που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για να εκτιμήσουν τον κλιματικό κίνδυνο.