ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Γερμανία: Νικητής ο Σολτς μετά την πρώτη τηλεμαχία με τους αντιπάλους

Αυτό πιστεύει το 36% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ με 30% και τρίτος είναι ο υποψήφιος Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ με 25%.

Ήταν η πρώτη τηλεμαχία στην ιστορία μεταξύ τριών --και όχι, όπως συνήθως, δύο-- υποψηφίων καγκελαρίων στην Γερμανία και μεταδόθηκε χτες το βράδυ από το δίκτυο RTL. Η εταιρεία Forsa διενήργησε έρευνα αστραπή για λογαριασμό του εν λόγω δικτύου, σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Όλαφ Σολτς αναδεικνύεται νικητής της τηλεμαχίας.

Αυτό πιστεύει το 36% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ με 30% και τρίτος είναι ο υποψήφιος Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ με 25%. Δεν ήταν μόνο ο Σολτς, όμως, εκείνος ο οποίος κέρδισε πόντους κατά την τηλεμαχία, αφού η υποψήφια των Πρασίνων συχνά τον συναγωνιζόταν. Συγκεκριμένα:  

Η Αναλένα Μπέρμποκ  κέρδισε τη συμπάθεια του κοινού σε ποσοστό 37%, όσο σχεδόν και ο Όλαφ Σολτς (38%). Ο συντηρητικός υποψήφιος Άρμιν Λάσετ δεν τα πήγε καλά, αφού μόνο το 22% τον βρήκαν συμπαθή στην τηλεμαχία μεταξύ των τριών υποψηφίων καγκελαρίων. Τόσο ο Σολτς όσο και η Μπέρμποκ προφανώς μιλούν τη γλώσσα του κοινού. Κατανοητά διατυπωμένες θεώρησαν οι τηλεθεατές τις απόψεις του πρώτου σε ποσοστό 38%, της δεύτερης το 34% και μόνο το 25% των ερωτηθέντων αξιολόγησε ως κατανοητά αυτά που έλεγε ο Άρμιν Λάσετ .

Όσον αφορά στην αξιοπιστία, ο Όλαφ Σολτς προηγείται με 38%, ακολουθούμενος από την Αναλένα Μπέρμποκ με 32% και τον Άρμιν Λάσετ με 25%. Ο Όλαφ Σολτς κέρδισε σαφώς τις εντυπώσεις ως γνώστης των θεμάτων και της ικανότητας να τα χειρίζεται -- καθώς είναι και ο μόνος υποψήφιος καγκελάριος ο οποίος είναι μέλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος τους έπεισε. Έπεται ο πρωθυπουργός του μεγαλύτερου κρατιδίου της Γερμανίας, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ με 26% και ακολουθεί η Αναλένα Μπέρμποκ με 24%.

Τέλος το 47% εμπιστεύεται τον Όλαφ Σολτς να ηγηθεί της χώρας, το 24% εμπιστεύεται τον Άρμιν Λάσετ και μόνο το 20% την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Τόρστεν Φράι νέος επικεφαλής ΚΟ CDU/CSU στη Γερμανία με 91,9%

Ο Τόρστεν Φράι εξελέγη νέος αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU/CSU, λαμβάνοντας το 91,9% των ψήφων, διαδεχόμενος τον Γενς Σπαν που παραιτήθηκε μετά από αντιδράσεις για απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας.
Λογότυπο AfD Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Στελέχη του AfD τραγούδησαν τον ύμνο της Ανατολικής Γερμανίας

Ηγετικά στελέχη της AfD τραγούδησαν τον ύμνο της Ανατολικής Γερμανίας σε προεκλογική εκδήλωση στη Σαξονία-Άνχαλτ, ενώ ο Μπγερν Χέκε δήλωσε ότι μόνο οι Ανατολικογερμανοί είναι «βέροι» Γερμανοί.
Λογότυπο AfD Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

AfD πρώτη στις προτιμήσεις, αμφισβήτηση για μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία

Η AfD παραμένει πρώτη στις δημοσκοπήσεις με 26%, ακολουθεί η Χριστιανική Ένωση με 22%. Το 70% των πολιτών δεν κατανοεί τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, ενώ αυξάνεται η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση και τον καγκελάριο.
Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

Βάιντελ και Χρουπάλα παραμένουν επικεφαλής της AfD στη Γερμανία

Στο συνέδριο της AfD στην Ερφούρτη επανεξελέγησαν οι πρόεδροι Άλις Βάιντελ και Τίνο Χρουπάλα με 81,3% και 70,05% αντίστοιχα, παρά την εσωκομματική κριτική που αντιμετωπίζουν για τις προσωπικές και πολιτικές τους στάσεις.
Γιάννης Λοβέρδος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερολίνο: Ο Γ. Λοβέρδος κάλεσε τους απόδημους να ψηφίσουν

Ο Γιάννης Λοβέρδος κάλεσε από το Βερολίνο τους Έλληνες του εξωτερικού να συμμετάσχουν στις εκλογές, τόνισε τις επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα, ενώ ανακοίνωσε διαφημιστική καμπάνια για ενίσχυση της συμμετοχής.