ΓΔ: 1011.17 0.71% Τζίρος: 28.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:17:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Με δικό της περίπτερο η Ελλάδα σε έκθεση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

O γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Ιωάννης Σμυρλής τόνισε ότι η συνεργασία μιας ελληνικής εταιρείας στα Εμιράτα αποτελεί παράδειγμα για την ανάπτυξη ακόμη στενότερης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΑΕ.

O γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Ιωάννης Σμυρλής, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ντουμπάι, στις 30-31 Αυγούστου 2021. Ο κ. Σμυρλής επισκέφτηκε το εκθεσιακό κέντρο World Expo Dubai 2020, από τις πιο σημαντικές εκθέσεις σε διεθνές επίπεδο, στην οποία η χώρα μας θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο και συζήτησε με εκπροσώπους των διοργανωτών της έκθεσης για τους υγειονομικούς όρους που θα ισχύσουν, καθώς επίσης και για την οριστικοποίηση του προγράμματος.

Στη συνέχεια, ο κ. Σμυρλής συναντήθηκε με τη διευθύνουσα σύμβουλο της World Expo Dubai και υπουργό Επικρατείας για Θέματα Διεθνούς Συνεργασίας, Reem Al Hashimy. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζητήθηκαν θέματα για την προετοιμασία της έκθεσης και τα εγκαίνια στις 30 Σεπτεμβρίου, όπως και για την αναπτυξιακή βοήθεια και την συνεργασία των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, ο κ. Σμυρλής ταξίδεψε στο γειτονικό εμιράτο της Sharjah, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εμιρατινού ομίλου Bee'ah, συνοδεία του Group CEO της Bee'ah και του Business Development Director των ελληνικών συμφερόντων ομίλου Polyeco, που συνεργάζονται στον κλάδο ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων, ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο κ. Σμυρλής τόνισε ότι η συνεργασία μιας ελληνικής εταιρείας στα Εμιράτα, σε έναν τόσο σημαντικό κλάδο, αποτελεί παράδειγμα για την ανάπτυξη ακόμη στενότερης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΑΕ σε καινοτόμους και σύγχρονους κλάδους και ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα είναι αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kina, china
ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρούς κινδύνους για την κινεζική ανάπτυξη βλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα

Υποβαθμίζονται οι προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας εξαιτίας της πανδημίας και το νέο κύμα μολύνσεων που αναμένεται, με την κατανάλωση να συρρικνώνεται ενώ υφίσταται ιστορική πτώση ο τομέας των ακινήτων.
borrell
ΔΙΕΘΝΗ

Τα ΗΑΕ ζητούν εξηγήσεις για τις δηλώσεις Μπορέλ περί «ζούγκλας»

Το υπουργείο Εξωτερικών των Εμιράτων επεσήμανε ότι τα σχόλια του Μπορέλ ήταν «ανάρμοστα και ρατσιστικά» και «συμβάλουν στην επιδείνωση του κλίματος μισαλλοδοξίας και διακρίσεων παγκοσμίως».