ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Απολύσεις στην Mercedes φέρνουν οι κανονισμοί για τους ρύπους

Η Daimler προσπαθεί να εξοικονομήσει περίπου 1 δισεκ. ευρώ στη Mercedes-Benz, με τη λύση που έχει προκριθεί να είναι εκείνη της περικοπής θέσεων εργασίας. Οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τους ρύπους θα πιέσουν τα κέρδη.

Οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων θα πλήξουν τα κέρδη της Daimler το 2020 και το 2021, γεγονός που οδηγεί τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να επιδιώξει την εξοικονόμηση άνω του 1 δισεκ. Ευρώ.

Ο τρόπος για να συμβεί αυτό, όπως αποφασίστηκε, είναι μέσω της περικοπής του κόστους για το προσωπικό στη μονάδα Mercedes-Benz έως τα τέλη του 2022, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Οι διοικητικές θέσεις θα περικοπούν κατά περίπου 10% και η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα αναζητήσει επίσης πάνω από 300 εκατ. ευρώ με την περικοπή κόστους για το προσωπικό -συν 250 εκατ. ευρώ επιπλέον σε πάγιες δαπάνες- στη μονάδα φορτηγών.

Η Daimler ανακοίνωσε ότι χρειάζεται να πουλήσει περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα για να πληροί τους αυστηρότερους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναγκάζουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητα κατά 37,5% έως το 2030 συγκριτικά με τα επίπεδα του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε νωρίτερα πτώση έως 3%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

«Γκαζώνει» για την πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση η Mercedes

Τα plug-in υβριδικά και τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα αναμένεται να αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των πωλήσεων της εταιρείας έως το 2025, με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να ανανεώνει τη διάταξη παραγωγής στα εργοστάσιά της.