ΓΔ: 1024.75 0.91% Τζίρος: 88.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Γερμανία: Ο Λίντνερ θεωρεί τον Λάσετ ως τον επόμενο καγκελάριο

O πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) επανέλαβε την προτίμησή του να συμμετάσχει το FDP σε συνασπισμό με Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές και Πράσινους. 

O πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ θεωρεί ότι ο Άρμιν Λάσετ έχει μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί καγκελάριος. Παρ 'όλα αυτά, δηλώνει έκπληκτος για την αδυναμία Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Ένωσης και την ασάφεια των θέσεών τους.

Ανεξάρτητα από τις κακές δημοσκοπήσεις, ο ηγέτης του FDP Κρίστιαν Λίντνερ αναμένει τη δημιουργία κυβέρνησης υπό τον καγκελάριο Άρμίν Λασκέτ (CDU). «Η έλλειψη σαφήνειας ως προς τις θέσεις Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών με εκπλήσσει, όπως και η αδυναμία τους. Παρ 'όλα αυτά, εξακολουθώ να βλέπω μεγαλύτερες πιθανότητες να εκλεγεί ο υποψήφιός τους, ο Άρμιν Λάσετ, καγκελάριος», δήλωσε ο Λίντνερ στο «Spiegel». Το CDU και το CSU έχουν πιο στέρεες επιλογές για την συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ το άνοιγμα του SPD και των Πρασίνων στην Αριστερά είναι (απλώς) μια υποθήκη.

Όσον αφορά την κυβερνητική συμμετοχή, ο Λίντνερ επανέλαβε την προτίμησή του να συμμετάσχει το FDP σε συνασπισμό με Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές και Πράσινους. Ταυτόχρονα εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για μια κυβερνητική συμμαχία η οποία να αποτελείται από το SPD, το FDP και τους Πράσινους. «Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Όλαφ Σολτς κατάφερε να κρύψει την συμπρόεδρο Σάσκια Έσκεν και τον (πρώην αριστερό πρόεδρο της Νεολαίας του κόμματος) Κέβιν Κιούνερτ από τους πολίτες με εντυπωσιακό τρόπο τις τελευταίες εβδομάδες. Αλλά αυτό δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι στο πρόγραμμα του SPD δεν περιέχεται ο Χέλμουτ Σμιτ, αλλά ο Κέβιν Κιούνερτ», πρόσθεσε ο Λίντνερ

Ο Λίντνερ στοχεύει στη θέση του υπουργού Οικονομικών μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο ίδιος, θα υποστήριζε επιχειρήσεις που επενδύουν στην προστασία του κλίματος και την ψηφιοποίηση. «Εάν οι επιχειρήσεις επενδύουν σε συστήματα που συμβάλλουν στην ψηφιοποίηση και την μείωση της εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, θα πρέπει να διαγραφούν οι φόροι αυτών των επενδύσεων σε δύο χρόνια. Μέχρι στιγμής αυτό προβλέπεται να γίνεται μετά από την πάροδο δέκα ετών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Το CDU κερδίζει με διαφορά τις τοπικές εκλογές στο Σλεσβιγκ, στην Γερμανία

Καθαρή επικράτηση πέτυχε το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίας, CDU, στις τοπικές εκλογές του ομοσπονδιακού κρατιδίου Σλεσβιγκ-Χολστάιν. Να σημειωθεί ότι το κόμμα ηττήθηκε πανηγυρικά στις βουλευτικές εκλογές του 2021.
Scholz, Germania, Germany
ΔΙΕΘΝΗ

Ελπίδες για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία μέχρι τέλος του έτους

Ο συμπρόεδρος του κεντροαριστερού κόμματος, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς αναφέρει πως μια κυβερνητική συμμαχία μεταξύ του SPD, των Πρασίνων και του FDP θα μπορούσε να έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Germania-ekloges
ΔΙΕΘΝΗ

Διεργασίες των Πρασίνων για να υπάρξει κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία

Το κόμμα των Πρασίνων που ήταν από τους μεγάλους κερδισμένους των εκλογών συνεδριάζει ώστε να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Το SPD ελπίζει να υπάρχει συμφωνία μέχρι τέλος του έτους.