ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alstom-Airbus-Cybersecurity
Φωτο: Alstom-Airbus

Συνεργασία Airbus - Alstom για την ασφάλεια σιδηροδρομικών συστημάτων

Η Airbus CyberSecurity πρόκειται να συμβάλει στη συνεργασία αυτή με υπηρεσίες και λύσεις στην παρακολούθηση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συστημάτων, μέσω των διαφόρων Κέντρων Επιχειρήσεων Ασφαλείας (Security Operations Centres) που διαθέτει.

Παγκόσμια συμφωνία συνεργασίας με επίκεντρο την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο των σιδηροδρομικών μεταφορών, υπέγραψαν η Airbus CyberSecurity και η Alstom, παγκόσμιος ηγέτης στη βιώσιμη κινητικότητα. Η εν λόγω σύμπραξη θα επιτρέψει στις δύο πλευρές να παρέχουν στους σιδηροδρομικούς φορείς λύσεις και υπηρεσίες που θα συνδυάζουν τις λύσεις και την τεχνογνωσία της Alstom στις σιδηροδρομικές μεταφορές με τις αντίστοιχες της Airbus CyberSecurity στην ασφάλεια των βιομηχανικών πληροφοριακών συστημάτων.

«Στο πλαίσιο των αυξανόμενων παγκόσμιων απειλών στον κυβερνοχώρο σε όλους τους τομείς, η Alstom επιδιώκει να προστατεύσει τους πόρους και τους πελάτες της, όσο πιο αποτελεσματικά και έγκαιρα γίνεται. Η συνεργασία μεταξύ των Alstom και Airbus CyberSecurity θα διασφαλίσει τη μελλοντική χρήση και επιτυχία της πράσινης κινητικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο,» δήλωσε ο Eddy Thesee, Αντιπρόεδρος Κυβερνοασφάλειας στην Alstom.

«Ως ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια βιομηχανικών συστημάτων, ιδίως στον τομέα των μεταφορών, επιθυμούμε, μέσα από την συνεργασία μας με την Alstom, να συμβάλουμε στην ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων του σιδηροδρομικού τομέα,» σχολίασε ο Nicolas Razy, Διευθυντής της Airbus CyberSecurity στη Γαλλία.

Η Airbus CyberSecurity πρόκειται να συμβάλει στη συνεργασία αυτή με υπηρεσίες και λύσεις στην παρακολούθηση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συστημάτων, μέσω των διαφόρων Κέντρων Επιχειρήσεων Ασφαλείας (Security Operations Centres) που διαθέτει, καθώς και στην αντιμετώπιση συμβάντων. Παράλληλα, θα προσφέρει υπηρεσίες ελέγχου ασφαλείας και δοκιμών διείσδυσης και εισβολής, ιδίως μέσω της CyberRange, μιας πλατφόρμας προσομοίωσης και δοκιμών για βιομηχανικά συστήματα.

Από την άλλη, η Alstom θα προσφέρει την τεχνογνωσία της στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση σιδηροδρομικών συστημάτων. Ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ‘ψηφιακών’ σιδηροδρόμων θα αξιοποιήσει ακόμη, την εμπειρία της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας σιδηροδρόμων, που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Η Alstom απασχολεί περισσότερους από 13.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, οι οποίοι εργάζονται στην ψηφιοποίηση του σιδηροδρομικού τομέα, ιδίως στους τομείς της τεχνολογίας σηματοδότησης, της έξυπνης κινητικότητας και της κυβερνοασφάλειας.

Τα τελευταία χρόνια, οι σιδηροδρομικές εταιρείες έχουν αναπτύξει φιλόδοξες ψηφιακές στρατηγικές, για να αντιμετωπίσουν κυρίως τον αυξανόμενο αριθμό επιβατών. Έχουν αναπτύξει και διασυνδέσει πληροφοριακά συστήματα, που συνδυάζουν την πληροφορική, την επιχειρησιακή τεχνολογία (OT) και το Internet of Things (IoT) στα συστήματα διαχείρισης και ελέγχου σε τρένα, μετρό και τραμ, στα συστήματα σηματοδότησης των γραμμών και στα κέντρα ελέγχου σιδηροδρομικών λειτουργιών. Για να προστατεύσουν τους πόρους τους και να εξασφαλίσουν ασφαλή κινητικότητα στους πελάτες τους, οι σιδηροδρομικές εταιρείες θα μπορούν να βασίζονται σε λύσεις των δυο εταιρειών, ειδικά προσαρμοσμένες για τον κλάδο τους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η εκλογική επιτροπή καταγγέλλει κυβερνοεπιθέσεις από το εξωτερικό

Δύο επιθέσεις επικεντρώθηκαν στο να σκανάρουν τον ιστότοπο της ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής για τυχόν αδυναμίες και το τρίτο περιστατικό ήταν μια επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης (DDoS).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κώστας Καραμανλής: Αλλάζουμε την εικόνα των μεταφορών στη χώρα

«Προχωράμε με την ΕΡΓΟΣΕ στη δημοπράτηση έργων που θα βελτιώσουν συνολικά άμεσα το σιδηροδρομικό δίκτυο στη χώρα, προϋπολογισμού 373,9 εκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
ΔΙΕΘΝΗ

Ξενάγηση στην Πόλη του Φωτός με το πρώτο αμφίβιο πούλμαν της Γαλλίας

Ο «Μαρσέλ» - του οποίου το εμπρόσθιο τμήμα φέρνει προς πάπια μιας και ο ίδιος είναι «πάπια» - ξεκινά από το Πεδίον του Άρεως (Champs de Mars) και περνά από τα πιο εμβληματικά τοπόσημα του Παρισιού.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΟΗΕ ζητά διεθνή συμφωνία για την πώληση λογισμικών κατασκοπίας

Μετά το πρόσφατο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που επετράπησαν μέσα από το λογισμικό Pegasus, ο ΟΗΕ εξέφρασε την ανησυχία του πως υπάρχουν εξελιγμένα εργαλεία που βάζουν σε κίνδυνο την ελευθερία του λόγου.
germania-train
ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλες απεργίες ετοιμάζονται να «νεκρώσουν» τα γερμανικά τραίνα

Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την επόμενη συλλογική σύμβαση μεταξύ της διοίκησης και του συνδικάτου όσον αφορά τις μισθολογικές αυξήσεις αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο επόμενο διάστημα.
cyber attack-cyber security
ΔΙΕΘΝΗ

Deutsche Welle: Γιατί αυξάνονται απειλές και επιθέσεις στο διαδίκτυο

Κυβερνοεπιθέσεις εναντίον επιχειρήσεων, βιομηχανιών αλλά και σε βάρος της δημόσιας διοίκησης ή του συστήματος υγείας: Μια νέα επικίνδυνη πραγματικότητα, για την οποία προειδοποιούν ειδικοί.