ΓΔ: 1027.25 0.43% Τζίρος: 103.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alstom-Airbus-Cybersecurity
Φωτο: Alstom-Airbus

Συνεργασία Airbus - Alstom για την ασφάλεια σιδηροδρομικών συστημάτων

Η Airbus CyberSecurity πρόκειται να συμβάλει στη συνεργασία αυτή με υπηρεσίες και λύσεις στην παρακολούθηση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συστημάτων, μέσω των διαφόρων Κέντρων Επιχειρήσεων Ασφαλείας (Security Operations Centres) που διαθέτει.

Παγκόσμια συμφωνία συνεργασίας με επίκεντρο την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο των σιδηροδρομικών μεταφορών, υπέγραψαν η Airbus CyberSecurity και η Alstom, παγκόσμιος ηγέτης στη βιώσιμη κινητικότητα. Η εν λόγω σύμπραξη θα επιτρέψει στις δύο πλευρές να παρέχουν στους σιδηροδρομικούς φορείς λύσεις και υπηρεσίες που θα συνδυάζουν τις λύσεις και την τεχνογνωσία της Alstom στις σιδηροδρομικές μεταφορές με τις αντίστοιχες της Airbus CyberSecurity στην ασφάλεια των βιομηχανικών πληροφοριακών συστημάτων.

«Στο πλαίσιο των αυξανόμενων παγκόσμιων απειλών στον κυβερνοχώρο σε όλους τους τομείς, η Alstom επιδιώκει να προστατεύσει τους πόρους και τους πελάτες της, όσο πιο αποτελεσματικά και έγκαιρα γίνεται. Η συνεργασία μεταξύ των Alstom και Airbus CyberSecurity θα διασφαλίσει τη μελλοντική χρήση και επιτυχία της πράσινης κινητικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο,» δήλωσε ο Eddy Thesee, Αντιπρόεδρος Κυβερνοασφάλειας στην Alstom.

«Ως ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια βιομηχανικών συστημάτων, ιδίως στον τομέα των μεταφορών, επιθυμούμε, μέσα από την συνεργασία μας με την Alstom, να συμβάλουμε στην ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων του σιδηροδρομικού τομέα,» σχολίασε ο Nicolas Razy, Διευθυντής της Airbus CyberSecurity στη Γαλλία.

Η Airbus CyberSecurity πρόκειται να συμβάλει στη συνεργασία αυτή με υπηρεσίες και λύσεις στην παρακολούθηση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συστημάτων, μέσω των διαφόρων Κέντρων Επιχειρήσεων Ασφαλείας (Security Operations Centres) που διαθέτει, καθώς και στην αντιμετώπιση συμβάντων. Παράλληλα, θα προσφέρει υπηρεσίες ελέγχου ασφαλείας και δοκιμών διείσδυσης και εισβολής, ιδίως μέσω της CyberRange, μιας πλατφόρμας προσομοίωσης και δοκιμών για βιομηχανικά συστήματα.

Από την άλλη, η Alstom θα προσφέρει την τεχνογνωσία της στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση σιδηροδρομικών συστημάτων. Ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ‘ψηφιακών’ σιδηροδρόμων θα αξιοποιήσει ακόμη, την εμπειρία της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας σιδηροδρόμων, που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Η Alstom απασχολεί περισσότερους από 13.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, οι οποίοι εργάζονται στην ψηφιοποίηση του σιδηροδρομικού τομέα, ιδίως στους τομείς της τεχνολογίας σηματοδότησης, της έξυπνης κινητικότητας και της κυβερνοασφάλειας.

Τα τελευταία χρόνια, οι σιδηροδρομικές εταιρείες έχουν αναπτύξει φιλόδοξες ψηφιακές στρατηγικές, για να αντιμετωπίσουν κυρίως τον αυξανόμενο αριθμό επιβατών. Έχουν αναπτύξει και διασυνδέσει πληροφοριακά συστήματα, που συνδυάζουν την πληροφορική, την επιχειρησιακή τεχνολογία (OT) και το Internet of Things (IoT) στα συστήματα διαχείρισης και ελέγχου σε τρένα, μετρό και τραμ, στα συστήματα σηματοδότησης των γραμμών και στα κέντρα ελέγχου σιδηροδρομικών λειτουργιών. Για να προστατεύσουν τους πόρους τους και να εξασφαλίσουν ασφαλή κινητικότητα στους πελάτες τους, οι σιδηροδρομικές εταιρείες θα μπορούν να βασίζονται σε λύσεις των δυο εταιρειών, ειδικά προσαρμοσμένες για τον κλάδο τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fortigo, Truck
ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντικό όπλο απέναντι στην κλιματική αλλαγή τα ηλεκτρικά φορτηγά

Καθώς ο τομέας των μεταφορών ήταν υπεύθυνος για την αύξηση των εκπομπών ρύπων σε όλη την Ευρώπη, η Webfleet πιστεύει ότι είναι ζωτικής σημασίας να υποστηριχθεί η μετάβαση από οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) σε ηλεκτρικά οχήματα (EV) σε στόλους.
kalliergeies-klimatiki allagi
ΔΙΕΘΝΗ

Υψηλό κόστος ζωής και κλιματική αλλαγή προβληματίζουν τους επενδυτές

Σύμφωνα με την έκθεση Global Risks Report 2023 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός 5 από τους 10 κινδύνους είναι περιβαλλοντικοί, τρεις κοινωνικοί, ένας τεχνολογικός, και ένας γεωπολιτικός.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες απεργιακές κινητοποίησεις παραλύουν τους βρετανικούς σιδηροδρόμους

Το συνδικάτο των οδηγών απέρριψε την τελευταία πρόταση που υπήρξε και περιελάμβανε αναδρομική αύξηση μισθού 4% για το 2022 ακολουθούμενη από περαιτέρω αύξηση μισθού 4% το 2023, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι συνομιλίες.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες απεργίες παραλύουν το σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας

Τα συνδικάτα των εργαζομένων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πενθήμερη απεργία που πρόκειται να προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση στη χώρα ζητώντας καλύτερους μισθούς απέναντι σε έναν πληθωρισμό που «τρέχει» με 11%.