ΓΔ: 907.93 1.00% Τζίρος: 72.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:25:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μπάιντεν: 60 εκατ. Αμερικανοί μπορούν να κάνουν την 3η δόση του Pfizer

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ότι τα εμβολιασμένα άτομα με τα σκευάσματα της Moderna και της Johnson & Johnson θα δουν να έρχεται η σειρά τους, καθώς η μελέτη των δεδομένων που τους αφορούν είναι σε εξέλιξη.

Σχεδόν 60 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πλέον επιλέξιμοι για να κάνουν μια τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid, έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, δήλωσε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν, στο τέλος ενός μαραθωνίου για το ρυθμιστικό πλαίσιο που ανέδειξε τις διαιρέσεις της επιστημονικής κοινότητας για το θέμα.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές συστήνουν τελικά αυτή την αναμνηστική δόση για τρεις κατηγορίες του πληθυσμού: τα άτομα των 65 ετών και άνω, τα άτομα μεταξύ 18 και 64 ετών που παρουσιάζουν παράγοντες κινδύνου να αναπτύξουν σοβαρή μορφή της νόσου (διαβήτη, παχυσαρκία ...) καθώς και τα άτομα που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα στον κορονοϊό στο πλαίσιο της εργασίας τους ή του τόπου διαβίωσής τους.

Αυτή η τελευταία κατηγορία, που είναι ευρύτατη, περιλαμβάνει κυρίως τους εκπαιδευτικούς, τους υπαλλήλους των σούπερ μάρκετ, τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, καθώς και τους φυλακισμένους και τα άτομα που φιλοξενούνται σε δομές αστέγων. Συνολικά, 20 εκατομμύρια άνθρωποι επιλέξιμοι να εμβολιαστούν, έκαναν τη δεύτερη δόση πριν από αρκετό καιρό και μπορούν στο εξής να κάνουν την τρίτη δόση, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

"Πηγαίνετε να κάνετε την αναμνηστική δόση σας", τους ζήτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο 78χρονος Αμερικανός πρόεδρος, διευκρινίζοντας ότι και ο ίδιος θα εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι τα εμβολιασμένα άτομα με τα σκευάσματα της Moderna και της Johnson & Johnson θα δουν να έρχεται η σειρά τους, καθώς η μελέτη των δεδομένων που τους αφορούν είναι σε εξέλιξη. Ο Μπάιντεν προέβλεψε ότι όλοι οι Αμερικανοί θα μπορούν να κάνουν μια αναμνηστική δόση "στο εγγύς μέλλον".

Ορισμένα ανοσοκατασταλμένα άτομα μπορούσαν ήδη να κάνουν μια τρίτη δόση των εμβολίων της Pfizer ή της Moderna στις ΗΠΑ από τις αρχές Αυγούστου. Οι εκστρατείες εμβολιασμού για την τρίτη δόση δέχονται επικρίσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος επικαλείται τις ανισότητες στα εμβόλια μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών χωρών.

Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι μπορούν να κάνουν εκστρατεία εμβολιασμού για την αναμνηστική δόση και παράλληλα να προσφέρουν βοήθεια σε ξένες χώρες: η Ουάσινγκτον υποσχέθηκε αυτή την εβδομάδα δωρεές 1,1 δισ. δόσεων στις χώρες που χρήζουν βοήθειας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε την 3η δόση εμβολίου κατά της Covid-19

«Οι αναμνηστικές δόσεις είναι σημαντικές, όμως το σημαντικότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμβολιάσουμε περισσότερους ανθρώπους», επεσήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.
pfizer, biontech, koronoios, emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Πλήρης έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer αναμένεται να δώσει ο FDA

H οριστική έγκριση του εμβολίου της Pfizer θα οδηγήσει σε «άνοιγμα» της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιους, αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς, όπως είναι ο στρατός ή ορισμένα πανεπιστήμια.